lördag 14 maj 2011

Oxytocin....



Nybadad Linn

Jag blir lugn av att amma...och sömnig. En skön känsla men den gör att jag kännner mig lite tankspridd emellanåt. Amningshjärna pratar en del om :). Jaa, kanske är det så. det händer något med en när man ammar och har en liten. Man är helt synkad med den lilla/ lille och det är centrum i världen.

Jag märkte det så tydligt igår. Björn tog med Linn på promenad i vagnen medan jag klippte mig hos Ullis på Goodness, ekologisk salong i Helsingborg. Lillan sov gott i vagnen så vi beslöt att ta en lunch på stan. Det blev nyöppnade Piazza som ligger i närheten av Goodness. Ett trendligt, fräscht italienskt ställe där det t.o.m var bordsbokningar vid lunch-tid. Stället blev snart fullt! Linn sov i vagnen men jag hade hela tiden med i tankarna att hon kunde vakna och då vara hungrig. Inte så sugen på att amma där bland alla...Men vi klarade lunchen utan amningsavbrott. Det var där jag upptäckte att jag är i en bebisbubbla för tillfället. Visst var det ett schysst ställe, vinet såg gott ut och här skulle man kunna sitta i timmar och njuta goda italienska delikatesser. Men jag ville mest hem. Hem till soffan med gosiga tjejen. Till oxytocin-världen! (Oxytocinet är ett rogivande hormon som ökar i kroppen vid amning för att ge lugn till mamman. Ökar även vid massage och är ett må-bra hormon).


Nu sitter jag här... i soffan..med Linn sovande bredvid. Det är lördag och pappa Björn är ledig. Kanske ska vi hitta på något idag?! Fast njaa..inget avancerat..kanske en tur till ENKLA TING - jag läste på hennes hemsida att hon fått hem vit lavendel. Det lät fint och jag ska börja fixa med terassen så det kan passa bra.

Min kropp är lite stel...jag ska rulla ut yogamattan idag för lite mjuk skön yoga och hoppas få loss lite spänningar. Behöver släppa in andetaget och landa in i allt det nya. Det är lätt att vara "för mycket i huvudet". Jag märker att något saknas när jag inte gör yoga.Tur att det är så enkelt...bara rulla ut mattan och låta kroppen sträckas ut. Namaste!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som jag ska fylla på kroppen med lite oxyticin jag med..lite massage kanske skulle vara gott.. kul att läsa om din tankar som du delar med dig av..
må gott LINA

Anonym sa...

Vilken härlig blogg! Och vilken fin gemenskap du verkar ha med din dotter.

Jag läste ditt inlägg om Ayurvedamat - roligt att läsa hur du applicerar ayurvedan i livet. Kan tipsa dig om en bok som har fått mig att förstå Ayurveda på ett helt nytt sätt. Den heter Ayurveda för ditt sinne av Janesh Vaidya. Rekommenderas varmt.

Tack för en mysig bloggläsarstund!

Malin