torsdag 24 mars 2011

En glad känsla!


Jag har bara varit hemma hela dagen! Det blåser full orkan ute (njaa..nästan då..) men solen strålar från en blå himmel. Snart kommer Björn hem och då blir det promenad. Graviditetsvecka 39 idag....Vi väntar och många andra också..men som min pappa sa nyss i telefon..det är ju en angenäm väntan. Mmmm....Borde kanske göra mer på dagarna?? Fixa och städa och greja! Men här är rätt fixat. Det blir bra, allt är som det ska vara. Många känslor som rör sig i mitt inre. Går förbi barnvagnen i hallen och kör den lite fram och tillbaka. Föreställer mig att det snart ska ligga en liten tjej/kille i den. Blir varm i hela kroppen! Tårarna finns också nära, lyckotårar...Livets tårar. Att livet är så enormt ofattbart stort! Vi kan inte greppa det, fast vi försöker kontroller och skapa ordning i allt. Det händer ändå saker utanför vår kontroll. Det räcker att lyfta blicken till vår omvärld. Det gör mig på något vis trygg och ger en visshet att vi kan lämna över tilliten till livet självt. Det gör mig tacksam. Hur känner du?
Jag hade nyss ett samtal med en kär vän som har cancer. Vi pratade om livets storhet och ibland grymhet. Men vikten av att förstå det som händer oss på ett högre plan så vi i det kan släppa taget. Släppa kontrollen och låta kärlek flöda in! Mellan tårarna, mellan smärtan finns alltid ljusglimtar. Om så bara smaken av gott kaffe, doften av vår, en vacker snödroppe som letar sig upp och niger mot starka vårsolen. Eller det nära samtalet med en god vän! Kärleken i att vara älskad. Ditt barns leende, din mans trygga hand i din. Mmm...allt detta ger en glad känsla i kropp, själ och hjärta som jag vill dela med mig av. Det är sådant jag hinner refleketera över dagar som denna. Tankar som berör mig, får mig att tänka till och får mig att ÄLSKA.

Störst av allt är kärleken!

2 kommentarer:

Annica sa...

Hej Ulrika! Ville bara säga grattis & lycka till med allt det nya!

Själv har jag fått äran att bli mamma till två små grabbar nu, Melker fyra & Malte snart ett... Helt fantastiskt, underbart & ganska påfrestande ibland... ;-D

Ha det gott!

Annica

Ulrika Forsell sa...

Tack Annica! Melker och Malte så fina namn...kan tänka mig att du har fullt upp emellanåt ;). Trevlig helg! / Ulrika