tisdag 17 januari 2012

På plats i Båstad

I lördags gick flyttlasset från Ramlösa till Båstad. Björn hade hjälp av vår vän Pieter och oj vad snabba dom var. Jag och Linn åkte i förväg till Båstad. Hon tyckte nog det var lite konstigt när dom bar ut alla möbler. Ville att jag skulle bära henne hela tiden. Så det kändes lugnast att åka iväg. Hon blev glad när vi klev in i lägenheten här i Båstad. Jag blev också glad!

Glad mor och dotter!
 Vi hade ju redan en del saker här så hon pekade ivrigt och sa "Da" när hon fick se sina saker. Så kom flyttlasset och för varje pryl som bars in växte vårt nya hem fram mer och mer. Alla möbler passade perfekt och till och med bättre. På kvällen blev det hämtmat (thai), tända ljus, Ramlösa och rödvin till mannen vid köksbordet. Vi satt och kände in nya platsen och konstaterade att det här blir kanon bra.
I söndags var vi i Helsingborg för att träffa köparen av vårt lilla hus. Vi skulle även hämta upp lite mer saker som vi inte fått med. Det kändes konstigt att gå in i huset. Hemmet var borta! Nu var det bara ett tomt hus. Från den ena dagen till den andra. Ingen katt, inte våra saker, och inte vi. Jag gick runt och tackade i varje rum. För jag är verkligen enormt tacksam för tiden i Ramlösa och allt vi erfarit genom att bo där. Ett ställe att landa på. Att bli hel på. För ja, jo jag känner mig hel nu. Jag tar med mig mycket lärdomar och samtidigt lämnar jag en del jag inte vill ha med. Reser lättare nu känns det som.


På strandpromenad.
Nu bor vi alltså här i Båstad. Det känns nytt och bra. Lugnt och underbart att se havet så snart vi går ut. Har även haft besök av Oscar ( yngste bonusson på 17 år) två dgr i sträck. Det är nytt för oss att kunna träffas sådär spontant i vardagen. Mycket värdefullt. :) Vi kom nyss hem från en promenad jag och Linn. Har besökt nytt BVC, ICA affären och Life butiken. Det är något speciellt att komma till en ny plats och upptäcka allt nytt. Även ICA butiken blir spännande. Fanns en del ekologiskt men det blir nog även att beställa från Mossagården för att få tillräckligt med eko grönsaker. Finns kanske bönder med eko odlingar  häromkring....det har jag inte hunnit undersöka ännu.
Lite trött är jag allt. För det är en omställning att flytta. Att starta på nytt någonstans. Det får ta sin tid! Behöver hinna ifatt allt med mig själv. Hmm...lät konstigt...men förstår ni hur jag menar? Det har bara snurrat på och jag behöver landa in och känna in. Vara närvarande i varje steg och varje andetag. Vi käkade lunch på Sand idag med vackraste utsikten över sanddynor och horisont i grått januari ljus. Tog te framför kaminen och kände en skön trötthet och behov av att slappna av. "Ta ett besök på kallbadhuset med bastu" föreslog min man. Jaa..det ska jag göra så snart jag kan. Bastu, ett dopp i utomhos poolen (väntar med dopp i havet) och bara relaxa ett par timmar. Det behöver jag! Jag blir så mycket mer harmonisk när jag är i harmoni med allt som händer. Det är vi nog alla! När vi inte låter stressen ta över, tankarna att snurra. Utan går inåt, neråt i kroppen, till fötterna, kontakten med jorden. Yogaaaa! Åh, längtar. Ska yoga hos Karin i februari. Kanske finns det mer yoga här i Båstad?

Ja! Nu är vi alltså Båstad bor. Dagarna är lite längre och det går mot vår. Yes!

6 kommentarer:

marie jm sa...

Låter helt underbart!!

Anonym sa...

Vad fint du skriver! Tack för att du delar med dig, och lycka till med allt i nya fina hemmet!
/Charlotte

Heléne sa...

Låter bra! Kram Heléne

Anonym sa...

Kolla eko grönt försäljningen i boarp:)
Stoor kram å lycka till med allt!
Ann

Anonym sa...

Kolla eko grönt försäljningen i boarp:)
Stoor kram å lycka till med allt!
Ann

Ulrika Forsell sa...

Kram och tack för kommentarer! Ska kolla eko grönt Ann! Tack!