lördag 24 januari 2009

Lördagskväll

För mig har denna vecka varit en ganska omtumlande vecka. Mest positivt! Dessutom har jag valt att se även mindre angenäma upplevelser som positiva - för det blir dom efter ett tag. Idag är det lördag och vi ska alldeles snart äta en asien inspirerad måltid. Fiskkakor med dipsås, dumplings med kalkonfyllning och udon noodels med massa fräscha grönsaker. Sunt, underbara smaker och mjölkfritt. Just nu är jag inne på att äta så gott som mjölkfritt ( pga av handeksem jag dragits med en tid - som nu nästan är borta - mjölkprodukter verkar spela in för min roll). Dessutom älskar jag asiatisk mat och känner mig alltid så behagligt mätt efter sådan mat. Ingefära, chili och vitlök är dessutom så nyttigt för oss att äta ofta!

Receptet på fiskkakor är från senaste ICA Buffé.

Recept på dumplings på google från ett reportage i HD i vintras.

Udon noodels med grönsaker är improviserat av mig. Nudlar ( finns på Be Happy) , morötter, spetskål, purjolök, broccoli - smaksatt med shoyo, teriyakisauce & mirin ( också från Be Happy).

Detta är perfekt plockmat att njuta av länge!!! Dumplings ingår i det som kallas dim sum, kinesernas svar på tapas. Äts helst med välbryggt kinesiskt te till. För vår del blir det ekologiskt vitt vin. Systembolaget utökar hela tiden sitt ekologiska vinsortiment - KUL.

Trevlig Kväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej syster!
Kom att tänka på ett jättegott recept på tonfisk biffar när jag läst om dina fisk kakor.

1 ägg
1/2 dl mjölk
1/2 dl dinkel mjöl
persilja el dill
vitlök
salt o peppar(inte mycket salt)
vispa ihop, blanda i en brk tonfisk i olja. Man kan låta oljan vara kvar så behöver man ingen att steka i. Forma sen till biffar och stek. De är också goda kalla!
Se där ett litet tips.

Puss o kram syster Sofia

Ulrika sa...

Hej Kära syster! Vad kul att du skriver här - då lyckades det med inlägg. Receptet låter jätte gott och enkelt. Det ska vi prova.

Puss och hälsa killarna!