onsdag 16 mars 2011

En dag i Ramlösa!

Jag har betydligt mer energi denna veckan. Känns bra! Jag har tid att förbereda mig inför förlossningen samtidgt är det svårt att förbereda för något som jag inte vet vad det innebär. Hur det kommer kännas, vad jag har att vänta. Läsa på kan jag ju göra och prata med väninnor som redan fött..men det är ju så unikt för varje kvinna. Men jag känner mig lugn och följer med i det som kommer. Jag känner av lite sammandragningar men inte mycket mer. Förutom känslan av att vi snart ska få träffa vårt barn. Den blir tydligare och tydligare. Jag märker att jag hela tiden går längre i tanken, i början tittade jag knappt på barnvagn, sen kom steget att köpa första barnplagget, läste allt om förlossning, gick på gravidyoga mm. Nu läser jag om amning och tiden efter förlossningen. Känner känslan av att vi ska bli tre! Ser framför mig hur jag promenerar i parken framåt våren med barnvagn. Ja! det är en process hela tiden. Det går inte att ta in allt på en gång utan det kommer bit för bit. Så är det för mig i alla fall.

Detta har varit en solig vacker dag! Jag har haft besök av HD som ska göra något litet reportage om Tankar kring våren. Dom ringde och frågade om dom fick göra en kort intervju med mig. Det fick dom gärna! På fredag kommer det i tidningen, lite småkul. Blir väl bara några rader men dom hade hittat min blogg och gillade väl mitt Be Happy koncept. Mer happiness till jorden!
Sen var det dags för lunch. Idag blev det broccoligratäng med stekt makrill och spenatsallad.
Sen var det dags för bakning! Just nu är jag inne i en period när jag tycker det är så kul att pyssla i köket. Jag kan välja bra ingredienser och få i mig både nyttigt och gott. Björn äter just nu lite mindre kolhydrater. Jag tror också på att inte överdriva kolhydratintaget speciellt inte med vitt socker och vitt mjöl. Däremot tycker jag LCHF kosten verkar lite enkelspårig och ifrågasätter det rekommenderade stora intaget av kött. Men här som överallt annars får man plocka det som passar en själv. Men måltiden ovan gav energi och skön mättnadskänsla. Färsk/ fryst makrill är verkligen värd att användas mer i matlagningen. Vi stekte den bara i smör med salt och lite peppar.
Jag hade mogna bananer och bestämde mig för att göra en banankaka. Här är ingredienserna!Den blev jättegod och saftig och var busenkel att göra. Mi en kär vän kom hit på te i eftermiddags så det passade ju perfekt med nybakt kaka till.
Hon hade med de vackraste ljusrosa tuplaner och en Gravid tidning. Söta Mi! Jag har tränat yoga för henne i många år tidigare och hon är en suverän lärare. Just nu undervisar hon inte så mycket men det händer emellanåt. Bla hade hon sommaryoga vid havet i somras som jag fortfarande minns som en av sommarens höjdpunkter. Hoppas hon kör det i sommar också!

Kaka, te och gravidtidning....i väntans tider...

Jag har inte varit ute idag mer än när jag skulle fotograferas till tidningen. Så det får bli en kort promenad innan det blir mörkt. Vill hålla igång kroppen även om det inte blir så ansträngande promenader. Men tror på rörelse inför förlossningen!

Jaa..det var en dag i Ramlösa.

KRAM!

1 kommentar:

Erika sa...

Vad roligt att tidningen kom ;-)

Stjärna

kram Erika