söndag 2 oktober 2011

Grönkål, äpplen och höst!

Idag har vi besökt Mikaeli marknad på Fredriksdal. Perfekt väder och massor av gott att handla. Getost, hemlagade marmelader, choklad, äpplen, frukt, oljor, kryddor och grönsaker. Vi handlade med en stor kasse nyskördade grönsaker. Avlånga rödbetor med blast, grönkål, svartkål, trattkantareller och savoykål. Hösten bjuder verkligen på goda grönsaker och det är som upplagt för härliga middagar.
Det finns ett skönt lugn i hösten. Kvällarna blir mörkare och det är tid för tända ljus.Varför kämpa emot? Lika bra att höstmysa ordentligt. Äppelkaka, pyssel, läsa böcker och klä sig i sköna koftor. Det finns många plus med hösten. Färgerna och den klara luften.....
Vår middag ikväll blev trattkantarellsoppa som förrätt, sedan fräst grönkål med en skvätt grädde, kokta rödbetor med smör och en bit majskyckling. Mumsigt!
Min kära vän Ann mötte upp oss på marknaden. Hon jobbar på fina Walldorfförskolan Tusenskönan i Ramlösa parken. Vi pratade om hur viktigt det är att ge barn lugn och ro. Låta barn hitta sin egen kreativitet i att bara vara. Inte aktivera dom hela tiden utan låta deras kreativitet skapa leken. Lusten! Hon sitter inne med mycket klokskap min vän Ann. Vi har haft många intressanta samtal kring barn och nu känns det ju än mer intressant när vi har Linn.
Jag och Ann i ett av våra givande samtal.....bilden är tagen pingsten 2010.
Imorgon är det måndag...Ny vecka med nya möjligheter!!!

1 kommentar:

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Vilka härliga bilder! Vi hade besök från Holland och tog med våra vänner till en bondgård där dom hade skördedag med matlagning, försäljning och kräftfiske. Det var verkligen uppskattat.

Ta din bästa dag!