lördag 7 januari 2012

Flytten har börjat!

Egentligen skulle stora flyttlasset gått idag. Men då vi har kvar huset ett par veckor till så kom vi fram till att det var bättre att flytta lite i taget. Så i helgen har vi fyllt bilen med lådor och kört upp till Båstad ett par vändor. På så vis hinner vi packa upp allt eftersom. Passar mig bra! Gillar inte när det blir för mycket och rörigt. Då kommer min Vata ur balans och då blir jag ofokuserad och får inre stress. Mina ayurveda kunskaper är en så bra vägledning för mig. Jag lever inte strikt ayurvediskt....vad det nu är. Ayurveda betyder kunskap om livet och är en "livskonst" kan man säga. The way of living wisely. Det finns inga måsten eller förbud. Men genom att förstå grunden i de olika doshorna (Vata, Pitta, Kapha) har jag ett redskap att ta till för guidning i livet. Jag vet vad jag ska göra när jag kommer ur balans. En förändring ökar alltid Vata doshan i oss. Även om det är en positiv förändring vi genomgår. Vata styrs av luftelementet och för alltså in lätthet och rörlighet. Detta kan det bli för mycket av - särskilt om man redan har mycket Vata i sin grundkonstitution. Har det dessutom varit vinter stormar som nu så ökar det ännu mer. Fullmåne på det ( som det är med kulmen på måndag) och Vatan ökar ännu mer. Jag känner jag av en rastlöshet, lätt irritation, lite svårt att somna och trög mage. Lätt Vata obalans. Hur balanserar jag det då? Värme, sömn, lugn och ro och grundande varm mat. Kokt varmt vatten och värmande örtte. Jag vill också lägga till - att få uttrycka mina känslor. Det är något jag lärt mig att göra. Det är som en tryckventil. Blir det för mycket känslor som jag inte uttryckt mår jag piss. När jag får ventilera, kanske gråta en skvätt eller blir riktigt förbannad, då lättar det. Då ser jag klarare och känner mig så mycket lugnare. När jag blir förstådd mår jag bra. Att förstå mig själv är ju viktigast men det är en tillgång när jag kan uttrycka mig och även få min mans förståelse. Det betyder inte att han behöver tycka som jag. Men då förstår han varför jag reagerar på ett visst vis. Så blev det med vår flytt. Han jagade på och ville att vi skulle flytta i helgen. För mig gick det för fort och jag märkte att jag tappade bort mig i det hela. Så jag drog i handbromsen vilket resulterade i att vi båda sänkte tempot och flytten känns enklare. Han har mycket Pitta och går gärna fort och målmedvetet fram. Han klarar det bättre än jag. När jag kan se våra olikheter och fårstå varför vi reagerar så olika (utifrån ett ayurvediskt perspektiv) blir relationen enklare och mer dynamisk.
Jag blir glad varje gång jag skriver om ayurvedan. Det är med stor glädje jag börjar ta emot för konsultationer framåt februari. Jag kommer även uppdatera min hemsida med nya kontaktuppgifter och aktuell info. 
Nytt, nytt! Vår lägenhet är så fin och allt är helt nygjort. Vilken lyx att få flytta in i något där ingen tidigare bott. Jo hästar har bott där tidigare för det är ett ombyggt stall vi bor i. :)
Här är vårt blivande vardagsrum. Jag återkommer med bild när det är inrett.
  
Nu är det snart dags för sängen. Imorgon blir det Båstad igen. Hemma?! Just nu är hemma där vi är. Jag, Björn och Linn. Vi håller på att skapa ett helt nytt hem och det känns väldigt inspirerande. Som ett oskrivet blad. Vad ska vi fylla det med? Jag börjar med kärlek.
Kram på er!

2 kommentarer:

Britt sa...

Vilket rum.//Britt

Anonym sa...

Nu förstår jag vad som händer inom min vata kropp skönt nu vet jag det. Lycka til med flytten spännnade så fint det ser ut.... LINA