måndag 12 augusti 2013

Första riktiga vardagen!

Idag var det vardag i vårt nya Palmaliv. Faktiskt kändes allt lättare när vi bestämt oss för att skapa någon form av struktur. Sedan flytten har vi levt i något mellanting av semester och att få till en vardag här. Sagt och gjort!
När jag och Linn vaknat rullade jag ut varsin yogamatta på en utav terasserna ( ja vi har två, en stor och en liten som vi pendlar mellan beroende vart solen är och den undviker vi ;) tvärtom mot "hemma" i Sverige.) Nu blev detta inget avancerat yogapass. Mest sträcka ut kroppen. Prova ett par solhälsningar och shit vad mina muskler baksida lår känns korta (säkert "flipfloplivet"...inget bra för kroppen). Det blev även lite "paryoga" med en liten på ryggen. Hmmm.....snacka om att bara acceptera allt som det är! Nu är min yoga så att en liten dotter vill vara med och då är det bara att köra på det. Hon tröttnade efter en stund och började pyssla med något annat. Det blev ingen lång yogastund men ändå en början. Sen var det frukost! Jag älskar smoothie som är den bästa frukosten jag kan tänka mig. Jag har letat sååå efter frysta bär på ön och lycktas hitta på El Cortes Ingles. En variant! Bättre än inga.....färska bär finns ju..... hallon och blåbär men det är så smidigt att ha bär i frysen. I denna värme kan till och med jag dricka kalla smoothies.Förmiddagen ägnade vi åt ett besök på en lekplats som blev ganska kort eftersom det blir alldeles för varmt när solen ligger på. Sedan en liten fika på "lilla caféet". Lunch hemma! När Linn tog siesta la jag mig en stund vid poolen med en bok. Växa - Inte Lyda av Lars H Gustafson en bok om föräldrarskap i vår tid med dess fördelar och utmaningar. Boken verkar bra och det var ett tag sedan jag läste och skönt att softa en stund. Solen är het så det blev ganska många dopp i poolen den knappa timme jag låg där.
Eftermiddagen har vi tillbringat på Porto Pi och Carrerfour. Idag var det madrass och kudde som gällde till bonusen som kommer i veckan. Lyckades hitta en ekokudde med ekoörngott och dessutom eko San Miguel så nu ska nog min ekofrälsta Amanda bli nöjd. Madrassen....njaeee...den var nog inte så eko....
Jag hittade även ett par skor på Rebajas. Har ju så ont i fötterna av flipflop och har kommit fram till att lite klack är bättre för mig. Först tyckte jag det var "tantvarning" på dessa skor men dom var såå sköna så det fick överväga.


Nu har jag pratat i telefon via IP-telefonin (funkar ganska bra och bättre när vi får Vodaphone vilket blir nya internetleverantören).  Blev ett samtal med lillasyster Magdalena och så ett med Lotta. Skönt att få prata av sig lite och höra hur läget är hemma.

Det var allt för nu! Kram!


2 kommentarer:

annika sa...

Åh du är på plats nu! Så skönt det lät med din dag, alltifrån yogastund till fika. Tycker inte det är tantvarning på skorna, lite beror det ju på vad du har till :) Kram!

Marika sa...

Känner igen det där med att flytta runt för att undvika solen och att man gjorde precis tvärtom i Sverige. Nu bor jag i skuggan och blir brunare än när jag var ödla.
Och du, skorna är jättefina. Möjligtvis är jag tant ;)
Kram