söndag 1 mars 2009

Konsten att göra ingenting!

För ett par veckor sedan var jag och lyssnade på Tom Hodgkinson som gästade Helsingborg. Tom har skrivit boken "How to be idle" som sålts i 200 000 ex i över 20 länder. Slår jag upp ordet Idleness så översätts det - lättja, overksamhet. Efter att ha lyssnat på Tom får ordet en annan innerbörd. Genom att minska på allt görande växer något annat fram, närvaro, vad som verkligen känns meningsfullt och glädjefyllt.

Föredraget är på Wärdshuset Gamlegård i Helsingborg, det är fritt inträde men man är välkommen att köpa en öl eller ett glas vin innan det är dags att bänka sig. Stämningen är avslappnad och efter en stund tar Tom fram sin ukulele och vi sjunger The Kinks "Sunny afternoon" och njuter lite extra av raderna "I love to live so pleasantly, live this life of luxury, lazing on a sunny afternoon".

Jag "lyckades" komma med på bild i HD ( Helsingborgs Dagblad) som skrev artikeln.

Ulrika Forsell, driver en webbutik, Helsingborg: — Lättja ingår i min livsfilosofi. Jag är kanske lite för bra på det, jag tycker om att göra fest av vardagen. Men ibland märker jag att Luther sitter där på axeln. Det här får man jobba på hela tiden.

Vill du läsa artikeln i sin helhet så klicka här! http://hd.se/mer/2009/02/28/goer-ingenting-n-och-goer-det-nu/

4 kommentarer:

Lisen Bengtsson sa...

Sååå roligt Ulrika!! grattis, mera reklam för dig...kram Lisen

Joanna Reyes sa...

Det har jag missat. Hade gärna lyssnat på honom. Jag är också expert på att göra ingenting.

Ulrika sa...

Lisen! Tack!
Joanna! synd att du missade det, han var bra....men du verkar ju ha upptäckt konsten att njuta. Lycka till i nya lokalerna.

Kram

Ulrika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.