onsdag 17 juni 2009

Midsommar!


Så var det åter dags för en helg att samlas kring. Midsommar! En riktigt härlig svensk midsommar med sill, nypotatis, gräslök och så klart jordgubbar ( kanske ekologiska...det vore ju fin fint). Sol vill vi ha och havet eller sjön, blommor i håret och skratt med glada vänner. Det är något med traditioner som vi människor behöver, att återgå till, skapa nya, eller välja bort. Det blir något att snacka om...vädret är ju ett givet ämne så här till midsommar. Grejen är ju att det blir ju ändå som det blir - vädret alltså.

Sen brukar någon fälla kommentaren " Nu vänder det och blir mörkare igen"! Precis vad man vill höra med sommaren framför sig...Men visst så är det.

Så här står det på Wikipedia:

Sommarsolståndet kallas den tidpunkt då solen antar sin största deklination, d v s står som högst på himlen på norra halvklotet. Solen står då i zenit över Kräftans vändkrets. Vid sommarsolståndet inträffar årets längsta dag och kortaste natt, vilket är ca 21 juni på norra halvklotet.

Det är alltså då vi firar midsommar! Sen blir dagen något kortare igen....men det är bara en påminnelse om att var sak har sin tid. Eller hur?
Jag önskar dig en riktigt skön midsommar!

Inga kommentarer: