tisdag 22 februari 2011

We Are the World!


Jag undrar hur många gånger man hört denna låt? Idag lyssnade jag på dansk radio när jag körde bil och då var det dags för denna låt igen. Jag skruvade upp, sjöng med och lyssnade på texten. Orden kändes viktigare än någonsin -
There comes a time
When we head a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
And it´s time to lend a hand to life
The greatest gift of all
We can´t go on
Pretending day by day
That someone, somewhere will soon make a change
We are all a part of
God´s great big family
And the truth, you know love is all we need.

Love is all we need! Det inger hopp, för då vet vi att vi alla kan göra något. Börja i det lilla! Älska dig själv fullt ut med dina fel och brister. Älska dina nära, sprid din kärlek till alla du möter. Det ger ringar på vattnet och ger en bättre värld. Sen kan vi göra mer aktiva saker, skänka pengar, engarera oss socialt i olika hjälporganisationer. Min vän Sofia Sivertsdotter har startat nätverket Wag your soul med syftet att inspirera människor till att engarera sig ideellt. Läs mer här. Imorgon är det dags för "Wag your soul"- träff igen med Tema Meningsfullhet (anmäl dig på länken ovan, där står också tid och plats). Det är skönt att bidra till positiva förändringar. Alla kan göra något!
Ibland upplever jag att människor tycker att det blir övermäktigt, dom läser tidningar, ser på TV och allt negativt massmedia proppar oss fulla med. Detta kan vara en sanning! Men det finns fler sanningar...det finns så mycket kärleksfulla människor på vår jord, så många som vill göra gott. Genom att fokusera på detta (utan att förneka det som händer) tror jag vi har bästa vägen till en lyckligare värld. Moder Teresa var För fred inte Mot krig. Det finns en skillnad i detta! Energin går dit uppmärksamheten går.

"Vi kan inte göra storverk bara små gärningar med stor kärlek" (citat Moder Teresa)

1 kommentar:

Anonym sa...

så sant och viktigt att påminnas om.....!! LINA