måndag 7 mars 2011

Lite snuvig!

Igår kände jag att det började sticka i halsen och näsan. Lite förkylning på gång! Det är sällan jag känner av förkylning men vet med mig att jag ätit mer socker och mjölkprodukter än jag brukar. Det är slembildande och inte så förvånande att det vill ut då det ökar på kaphan i kroppen samt att det går mot kaphatid i naturen också. Många är förkylda och sega denna period och det har sin naturliga förklaring. Så mycket ingefärste, samt minska på mjölkprodukter och sötsaker. Dock känner min kropp andra behov nu i slutet av graviditeten så jag får ta hänsyn till det. Jag är ganska trött för tillfället. Förbereder mig så gott jag kan! Blir mycket boande här hemma....vilket jag läste är ett av tecknen på att vi närmar oss förlossning.
I helgen har vi beställt barnvagn! Det blir en brun Brio Happy Mixed med lufthjul.

Det finns en uppsjö av vagnar och det gäller att tänka igenom vilka behov just vi har. Jag konstaterade att det blir mer promenader i parken och i naturen för vår del än att springa på stan. Så det fick bli en praktisk men ändå smidig vagn som är hyfsat lätt att få in i bilen. Jag hittade en ekologisk vagn på nätet men ville inte köpa en vagn utan att ha provkört den innan. Så detta beslut känns bra! Jag gillar brunt och så kan vi lätt matcha med vilken färg vi vill. :) Beroende på tjej eller kille...jag är så nyfiken...

Hallen har blivit målad i helgen. Tack min fina man! Blev en färg som heter Lovika från Alcro, den mest miljövänliga färg dom hade. Det är en grå nyans som blir fin till den vita trappan. Så idag försöker jag få ordning i hallen igen. Men jag är inte på topp denna dag, så det tar sin tid...
Mmmm..ja just det, läste en bok i helgen - Brida av Paulo Coelho. Jättebra bok som gick snabbt att läsa ut. Jag gillar Coelhos böcker som bär på viktiga budskap. Beställ boken här!

Visst är det härligt med vårljuset?! Det ligger något i luften även om det fortfarande är ganska kallt. Det liksom bubblar och finns förväntan såväl i oss som i naturen. Allt värker av längtan att få spricka ut i blom. Jaa..längtan har allt en viktig funktion. Det ger en sådan härlig känsla när det väl vänder.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som "gammal" webkund brukar jag läsa din blogg. Det är så trevligt att kika in "hos dig". Du skriver många tankvärda saker. Det här med ayurveda är ju bara så häftigt. Dammade av min bok "Skapa Din hälsa med Ayurveda" för en månad sedan, så nu är det vatabalansering som gäller. Oljemassage och rutiner samt har uteslutit en hel del vad gäller kosten och det gör mig gott!!! Det där med mjölk och slembildning är trist. Tycker ibland det är svårt att utesluta mjölk och grädde...

Jag hoppas att du lyckas mota förkylningen! Må gott och njut av det härliga vårljuset och var rädd om dig och pyret i magen!
/Sophia

Yogamamma sa...

Fin vagn. Bra att tänka praktiskt och snyggt på samma gång.
Och ja, vårljuset är efterlängtat. Jag älskar visserligen vinter och snö men nu börjar jag längta efter snöfria ytor.

Elena sa...

Hej, vad kul att du hittade till min blogg! Grattis till bebisen, så spännande att ha det framför sig! Vi hörs säkert snart igen, ska kolla runt på dina sidor nu:-))

Erika sa...

Snygg barnvagn och enormt praktiskt i naturen ;-) Vi hade en likadan för skogsrally!!!

Nature Mum

KRAAAAAM