söndag 23 oktober 2011

Lite datortid så här mitt i natten....

Linn har sovit flera timmar och Björn har just lagt sig. Jag tycker det är skönt med lite egen tid vid datorn och sitter fortfarande uppe. Undrar när jag ska ta tag i mina lite mer ayurvediska rutiner?!
Jag funderar en del för tillfället....på hur vi ska skapa vår framtid....Vart vi ska flytta? När huset blir sålt? När jag ska börja jobba med Be Happy igen? Hur vi ska lägga vårt livspussel? Känner jag mig orolig? Nej....mer förväntansfull. Blandat med någon ny känsla jag inte kan sätta ord på. En vuxen, ansvarstagande känsla. En mer "landad i mig själv" känsla. Trygg, fast, stabilt förankrad! Ändå är så mycket ovisst......Men är det inte det för oss alla egentligen. Vi tror vi har kontroll. Men har vi det egentligen? Är det viktigt att ha kontroll? För en del kanske. På sätt och vis kanske. Men det kan vara oerhört påfrestande att ha kontrollbehov. För tänk om der regnar imorgon när vi räknat med sol. Eller om strömmen går just när vi ska laga middag. Eller om bussen blir försenad och du kommer för sent till jobbet. Hmmm.....Nä bättre att jobba på inre balans. Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det som är det viktiga.
Jansesh skriver i boken Ayurveda för ditt sinne: "Om du låter omvärlden tro att du är galen är du fri att göra vad du vill" och "den sanna konsten lyder inga regler". En del kan provoceras av detta. Jag förstår precis vad han menar. Han skriver vidare"om du vill njuta av livet måste du vara lite galen och försöka se saker och ting ur ett konstnärligt pespektiv". Jaa! det blir mycket roligare då. För vad är egentligen sant och finns det något rätt eller fel? Det går att göra saker på ett nytt sätt.....på många nya sätt.
Jag var på Goodness igår och klippte mig samt växtfärgade håret. Jag har färgat mitt hår med helt naturliga färger i många år nu. Det är underbart skönt att slippa alla kemiska produkter och bara ge näring till håret. Jag satt och läste Camino där i frisörstolen, en tidning om hållbarhet för er som inte känner till den. Fick många aha-upplevelser. Om att vi måste ta hand om vår planet.... Att det går att leva hållbart och ändå ha kul..... Vi kan tex byta kläder med varandra när vi tröttnat. Även böcker och saker. Funderar på att ordna en mysig tjejkväll där var och en tar med  ett gäng böcker var som dom vill ska hitta ny ägare. Så minglar man och byter böcker, äter och umgås. Detta kan man ju göra med kläder, prylar mm.
Förresten! Jag gjorde mitt första köp på Tradera, en jättefin Odd Molly tunika, oanvänd med tag kvar men i för liten storlek. 400 kr, strl 0. Maila om du är intresserad ulrika@behappy.se

Ny vecka väntar....känns som är så hela tiden. Vi ska på begravning denna vecka så det blir nog en känslofyllt. Vi valde en vacker dikt i annonsen efter Björns pappas bortgång "Större än sorgen är glädjen att minnas". Vackert och sant! Minnena väver broar mellan världarna. Skapar en inre rikedom och kan inte tas ifrån oss.
Vi har haft en mysig dag idag. Varit på söndagsmiddag hos våra kära vänner i Ljunghusen. Kyckling med ugnsrostade rotsaker. Sen blev det bärpaj med vaniljsås. Skratt, bus och häng med goá vänner....det värmer en kylig men solig oktoberdag.
Nu sängen!!!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Tack för fina ord. Jag jobbar med mitt kontrollbehov, eller jag har blivit medveten om mitt kontrollbehov.. Så det var bra läsning för mig:-)

Britt sa...

Jag väntar med spänning när det går att läsa mer om ayurveda i dina inlägg//Britt