onsdag 19 oktober 2011

Vilken bra dag!

Bilden är tagen på min födelsedag och skylten en present från "min" Lotta m fam....Visst är texten bra?
Vi startade dagen med besök på Öppna förskolan Tusenskönan i Ramlösaparken. Det blev en fin stund med ekofika och trevliga människor. Antroposofin har mycket bra och tilltalande. Tänk att kunna lämna sina barn och veta att det är endast är ca 4-5 barn på en pedagog i småbarnsgruppen. Det är inte alla förunnat! Maten och köket är en viktig del inom Walldorf. När man kommer in på förskolan doftar det hemlagat och nybakat. Man vill väcka barnets lust till maten och skapa en hemlik atmosfär. Maten är ekologisk och närodlad, samt vegetarisk. Walldorf är det som tilltalar mig allra mest vad gäller val av förskola när den dagen kommer.
Efter öppna förskolan blev det promenad i en färgsprakande park som hämtad ur en sagobok. Visst är det härligt när det prasslar av alla löven när man går?! Det blev lunch på Vegeriet och sen en sväng på stan när Björn var på kundbesök. Hann med dagens kopp kaffe med grädde (min nuvarande "last") på Chateau Foret, favorithaket i Helsingborg. Surdegsbröd, underbar mat, goda teer, gott kaffe och ljuvlig hemmagjord glass...hmmm glömde deras frasiga croissanter....
Sen åkte vi förbi Lina på Omegahälsans yogastudio. Ett kort med givande möte! Vi har haft en del samarbete och kommer att ha mer. Det jag skrev om igår, min önskan om något forum för mamma/ pappa/ barn kanske kan ta lite form där...... Känner en inre lust växa fram! En hel del föll på plats där på Linas ull yogamattor. Det finns så mycket att skapa. Som att det bara ligger där ute i universum och väntar på att få bli till. En ny värld! En snäll värld där vi gör kloka val och tar ansvar för vår kära moder jord.

Vi har också hunnit med ett "äppelkaka med vanliljsås" besök hos min vän Erika på Råå. Givande samtal som alltid. Underbara vänner jag har!!!
Idag känner jag mig påfylld! Jag vet vad som tar energi utav mig...bland annat när jag gör saker där inte hela hjärtat är med. Då läcker jag energi, kommer ur form eller kanske "ur flow".
Det känns viktigare än någonsin att vara helt sann.
Tack för denna fina dag - imorgon kommer en ny underbar dag.

1 kommentar:

Nina sa...

Vilken underbar vacker happy skylt.