tisdag 18 oktober 2011

Önskar....

Jag önskar det fanns ett ställe att möta likasinnade mammor på. Där man kunde dela med sig av tankar och funderingar man bär på. Där det spelas lugn musik, doftar gott, är vackert och barnvänligt. Där man kan sitta på gosiga kuddar på golvet och barnen kan krypa omkring. Där det serveras ekologisk fika och informeras om alternativ. En annan värld än BVC, öppna förskolor, rytmik och föräldrargrupper. Som en mysig yogastudio fast för mamma/pappa/barn. Med babymassage, mammayoga, dans och sång, thé och tända ljus. Där jag kan känna mig hemma. Där jag kan blomma. Där jag känner mig påfylld. Där ramarna inte är så fasta....Där vi pratar föräldrarskap från hjärtat och inte från hjärnan. Där det fins TID och rymd och lugn.... Hittade just en sajt som verkar ha lite av det jag längtar efter www.peacefulparenting.eu Imorgon är det Öppen förskola på Walldorf förskolan här i Ramlösa och där finns en del av det jag längtar till. Men jag skulle vilja ha så mycket mer. Som ett forum för medvetet föräldrarskap. Där alla tillför utifrån sig själva. Sharings och massa kärlek! Hmmm....flummar ut i tanken. Men tycker det saknas alternativ! Eller beror det på att jag är en "äldre" mamma, eller FÖR alternativ???
Kanske är det så att jag i denna längtan kan skapa något?! Mmmm...livet är spännande...eller hur?

6 kommentarer:

Erika sa...

Ja, skapa en Paeceful parenting grupp i Helsingborg !!! Kanske ni kan vara i Linas studio, who knows?

Allt är möjligt, dax att fånga drömmarna när det kommer, så de inte flyger iväg som höstlöv! Det blir roligare om vi fångar dem!!!

KRAM Erika

Nina sa...

Nu vet jag ju inte om du kan hjälpa mig men jag chansar.
Jag har en dotter på fyra år med torr hud och eksem över hela kroppen, vet du om någon bra naturlig lotion (utan en massa "skit" i) som gör huden mjuk?

marie jm sa...

Jag tror att just Du vore den rätta att förverkliga din längtan... Fortsätt att drömma, det är så mycket värdefullt blivit verklighet!

Ulrika Forsell sa...

Nina: Ja det kan finnas flera orsaker till eksem. Tål hon mjölkprodukter? Kliar eksemet? Riktig kokosolja som du köper i glasburk på hälsokosten är jätteskön att smörja med. Lindrar klåda och mjukgör. Denna kan du ocks ge din lilla invärtes. 1 msk som den är om hon gillar den. Annars bred på smörgås eller använd i maten. Weledas calendula lotion är ett annat alternativ. Aloe vera gel (Forever Living) är ocks bra. Du fr helt enkelt prova dig fram. Eksem kan vara kruxigt att komma till rätta med. Men det går! Finns homeopater som är bra på detta. Lycka till!
Tack Erika och Marie för kommentarer - jag har fått inspiration och idéer till att förverkliga mina drömmar. <3 kram!!!

Nina sa...

Vill börja med att tacka dig Ulrika för svaret.
Jag har precist klickat hem en burk med kokosolja, dottern har ju torr hud så det verkar lovande att prova.
Jag misstänker att det är just torr hud som är "boven" och som orsakat eksemen som senare ledde till inflamerade sår (svårt att få ett litet barn att sluta klia med ibland smutsiga fingrar)..
Tack än en gång!

Anna sa...

Förstår precis din längtan... det var så det började för mig också innan Peaceful Parenting föddes fram! Uppmuntrar dig verkligen att följa din dröm! Tack för dina ord om oss det värmer!
Anna, Peacful Parenting