tisdag 15 november 2011

Skapar!

Jag håller på att fixa med bloggen...är inte riktigt klar ännu. Men en början! Håller på att gå igenom massor av foton som jag vill ha med och det tar tid. Hittade en underbar bild på Linn och hennes syster Amanda (min bonusdotter). Den andas kärlek och gör mig så glad.....
Linn och Amanda - Love you!
Jag satt uppe vid datorn för länge igår och vaknade med huvudvärk idag. Det är mycket Vata ute nu när kylan slår till. Just vid årstidsskiftningarna påverkas vi extra mycket. Många känner av det med ökad trötthet, värk i kroppen och förkylningar. Inget som är nödvändigt - vi kan må bra hela tiden. Visst kan vi det! Men det kräver extra omsorg om hälsan när årstiderna växlar. Som jag skrivit om tidigare är sömnen viktig så här års. Gå gärna på massage och ta avkopplande bad. Jag ska själv krypa ned i badet strax. I kväll blir det inget jobb vid datorn till sena natten. Det höjer Vata och passar mig inte alls.
Det bästa är att förbereda en god natts sömn med en inte allför sen lättare måltid, soppa eller något annat varmt. Men inte för kryddigt och tungt. Drick te utan koffein. Gör något lugnt och avkopplande. Välj vad du stoppar in i dina sinnen. Lika viktigt (nästan viktigare) än det du stoppar i magen. Skriv av dig om du funderar på något och lämna det sedan. Ta inte med oro till sängen. Smörj in dina fötter eller händer med en väldoftande olja...det kan räcka...för att koppla av. Make it simple! Hitta en kvällsrutin som du mår bra av. Inte efter vad det står i någon bok. Låt dig inspireras men känn efter vad just din kropp önskar.
Som sagt - jag önskar nu lite tända ljus, ett lagom varmt bad med havssalt och sedan lite go olja att massera kroppen i. Björn och Linn busar på golvet med yogamattorna som underlag. Tur att dom används till något....för min yoga har jag fortfarande inte kommit igång med. Jag längtar! Ska hitta spacen bara.....
Skapa Space! Det är mycket som rör sig i mitt huvud, många tankar. Långa promenader hjälper till att rensa. Det skapar ett space...frisk luft. Hur är det för dig med spacen?
Jag har 2 dgr i sträck mött så härliga människor när jag varit ute. Vänner och bekanta! Leende och små glada konversationer. Sen hem och baka äppelkaka....Höstmys som håller på att övergå till adventsmys. Snart dags att baka underbart knapriga dinkelpepparkakor med mandel. Yes!
Há en gó kväll och ge dig själv det allra bästa av det du kan göra just nu och just här. Kanske är det bara att sätta dig med en kopp te i soffan...det räcker gott.
Varm kram!

1 kommentar:

Britt sa...

Gillar det du skriver, det lilla extra som vi behöver. Har bokat in en massage till nästa vecka och nyss fick jag en lugn och fin skiva av min sambo så kvällen avslutas med lugnmusik,varm brasa och en kopp the.