fredag 20 december 2013

Juletid!

Det har varit lugna hemmadagar med hostande Linn. Jaa....även en hostande man med ont i ryggen.Städat och plockat... jag  plockar in och Linn plockar ut. Intressant fenomen! Jag har aldrig haft så lite julkänslor som i år. Mest känns det befriande. Ingen stress eller press! Gör det vi känner för och låter Mallorca bjuda på sin egen jul. Nästa år åker vi kanske till Sverige över jul men denna vår första jul på ön ville vi tillbringa här.
Rent energimässigt att julen en tid att gå inåt. En andlig tid som vi ju fyller med den andlighet vi själva vill. Jag gillar ordet andlig. Det ger mig en känsla av frihet, visshet och tillhörighet. Att vara religiös känns för mig tyngre och mer begränsat. Så känner jag...och julen är för mig en andlig tid. Musiken, ljusen och gemenskapen. Men det tappas ju oftast bort bland allt annat som vi överöses med. Pysslande, bakande, handlande, städande, fixa håret, kläder bla, bla, bla. Vi lägger det på hyllan va?!
Skala bort och plockar det vi vill ha.
Lussekatter, glögg, min rödbetssallad, julskinka (till övriga familjen) några julklappar till Linn, massor av tända ljus, mys i soffan och julmusik på Spotify. Det blir nice!
Ikväll har jag gjort "mandelköttbullar" och Björn köttbullar på eko kycklingfärs. Imorgon hämtar vi storebror Victor på flyplatsen. Jippi!
Nu hopp i säng!
Há en fin helg och tack för ni läser.
Linn och pappa gör pepparkakshus.

Koncentrerad tjej!

Kycklingkötttbullar på gång....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mandelköttbullar har jag också gjort!
God Jul!
Kram Heléne

Anonym sa...

Hej...det är mycket trevligt att läsa din blogg...allt dina reflektioner om livet!
Ska äntligen till sommaren besöka Mallorca....vill så gärna bo bra, gott och mysigt!

Vart ska man då ta vägen?

God Jul från ett regnigt Sverige