torsdag 8 augusti 2013

Internet!!!

Här sitter jag nu på terassen och ser på ett medelhav som är alldeles mörkblått. Det är en del hus som skymmer en fri sikt men ändå bättre än vi väntat oss. Dessutom är det som att skymmande husen försvinner och havet drar blicken till sig. Where focus go - energy flow :)
Vi har fått internet idag - äntligen! Jag är lättad och glad men uppkopplingen verkar inte vara hundra. Vi blev rekommenderade ONO när vi frågade runt efter bra internetleverantör. Dessvärre fanns dom inte i området vi bor så det blev Movistar vilka vi inte hört så gott om. Det tekniska är inte mitt område mer än att jag vill det ska funka när jag tycker på knappen. Bloggen och facebook verkar funka bra. Skype sådär med bild och vår IP-telefoni inte alls.... Björn är just iväg med Linn på Porto Pi för att se om vi kan uppgradera abbonemanget på något sätt. Det måste ju helt enkelt funka eftersom vi är beroende av en bra uppkoppling för att sköta jobbet. Grrr...Det är inte bara enkelt att starta på nytt i ett främmande land. Nya utmaningar varje dag! Spanska språket vill jag lära mig snabbt för det är ett handikapp att inte kunna kommunicera med människor som bor här. Visst går det bra med engelskan på flera ställen men många pratar bara sitt modersmål , spanska eller här på ön Mallorquin som låter ganska annorlunda mot spanskan. Ni som bor här....när vi nu ska lära oss ett nytt språk...Är det spanskan som gäller?
Allt det här har ju sin charm också. Att faktiskt få till det trots språkbarriärer och andra förvecklingar. Som nu när jag sitter i skuggan med datorn och värmen smeker min kropp. En stund av njutning!
Att veta att underbara Santa Catalina med alla butiker, saluhallen och caféer är så nära precis som Passeig de Born, promenadsstråket som jag älskar. Salta bad kan jag få när jag vill. Solmogna frukter och grönsaker likaså. Mycket på plussidan.....Väldigt mycket!
Det vi nu håller på med....att få struktur på allting... tillhör ju livet. Vi är inte här på semester utan för att finna ett vardagsliv som vi trivs med. Vi är på god väg!
Jag har varit på gång att skriva flera dagar nu men inte fått till det med tiden. Det blir så mycket lättare nu med internet hemma. I tisdags var första gången sedan vi kom hit som vi var framme i centrum. Direkt när vi hoppade av bussen vid Passeig de Born kände jag den där Palma känslan jag älskar. Dofterna, folklivet, butikerna, värmen....Här trivs jag verkligen. Lite bilder från i tisdags - enjoy...


Vi behövde nya kaffekapslar så det blev besök på snygga Nepressobutiken (dock inga Faitrade kapslar men finns på Willys i Sverige för er som bor där:))


Vi blev bjudna på varsin espresso efter vi handlat. Väldan´s trevligt!
Passeig de Born


Ett glas cava? Ja tack!

Alla vackra hus inbjuder att fotografera...

Palma de Mallorca
Nu har jag haft en paus och skypat med lillasyster Sofia. Det funkade fasktiskt bra både ljud och bildmässigt. Skönt! Då känns avståndet inte så långt när kommunikationen fungerar. 
Jag tittar ut mot himmeln och ser planen gå ned för landning. Det är väldigt många plan som landar på Mallorca. Tanken snuddar vid vad det gör med vår miljö.....Jag tänker en hel del på sådant och gör många medvetna kloka val i vårt hem och familj. Det tycker jag är viktigt! Med åren har jag hittat ett mer balanserat förhållningssätt till allt det där (tycker jag själv). Tidigare funderade jag så mycket på allt och kunde springa benen av mig för milömärkt tvättmedel. Det gör jag på sätt och vis fortfarande men nu mer som ett självklart val. Jag vill alltid välja det bästa ur ett miljömässigt synsätt men jag lever också i denna värld med alla möjligheter den ger. Allt är inte alltid som det ser ut att vara vid första anblicken. 
Finns en bok "100 sätt att rädda världen" som är bra. Killen som skriver den menar att vi måste tillåta oss att njuta av det vi älskar också. Lyssnade på honom i Helsingborg för många år sedan...Johan Tell heter han. Kanske gör vi ett val som inte är helt hållbart för miljön men som betyder mycket för oss på ett annat plan. Då kan vi säkert hitta något annat vi kan göra för att vara med och rädda världen. Huvudsaken är att vi inte låter bli att välja klokt för att "vi inte pallar". Det håller inte i min värld! Gör val som du verkligen önskar från ditt hjärta och ta sen ansvar för dom - är mitt tips.
Dessutom är allt energi och förstår vi det fullt ut kan vi påverka på väldigt många plan till för att göra världen grönare, skönare och än mer kärleksfull. Så tror jag!
Jag har massor av mer att skriva om. Tankar som ploppar upp och som jag gärna vill dela med er. Men det får bli en annan dag. Nu ska jag bara slappa och tänka ut något gott att käka ikväll. Imorgon är det redan fredag...Vi har varit här över 2 veckor nu. Saknar många därhemma! Men nu kan vi Skypa!

Puss och kram

En kopp Cleanse tea och en kokoskaka blev mitt bloggsällskap.....


3 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Hola Mallorca!
Härliga foton från finaste ön! Mina föräldrar bor delar av året på Mallorca och vi besöker därmed ön frekvent. Jag har studerat spanska och tycker det fungerar bra på Mallorca. Visst skiljer sig en del ord men inte nämnvärt mkt.
Såg ditt fina inlägg från Port Andratx. Ett litet tips, mysiga vingården Santa Catarina, cirka 10 min ovanför Andratx. Bl.a kan man prova goda viner och förtära deras super goda picknickkorg. Finns inget mysigare!
Fortsätt njuta av ert nya spännande liv!
Kram Anna i Skåne

Ulrika Forsell sa...

Hej Anna! Åh! Tack för tipset! Ska kolla på din fina blogg för du skrev om flera pärlor på ön. När kommer ni hit nästa gång? Må så gott och tack för kommentar :) kram

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
Det blir först till våren då vi just fått tillökning och mannens semester gått åt nu under sommaren. Längtar!!! Kommer sakna höstresan då det är varmt och skönt i havet men våren är så sagolikt vacker å andra sidan!
Vi hörs!
Kram Anna