lördag 31 december 2011

Avslut och början på något nytt....Man och dotter är på promenad.  Vi har ätit sen nyårslunch, sötpotatissoppa m cayenne. Det värmde gott denna något råkalla dag. Jag kände direkt när jag steg upp...att idag är det nyårsafton. En alldeles speciell känsla infann sig. Slut och början. Årets sista dag. 2011.....vilket år. Det bästa någonsin för min del - att få bli mamma till Linn. Den största rikedomen jag någonsin upplevt och den bara växer och växer. Vi kliver nu strax in i det nya året....2012. Många menar att vi går in i en ny "tid". Energierna höjs här på jorden och mycket förändras. Till det bättre. Men det kan ju också innebära att vi får släppa sådant som inte längre gagnar oss. Släppa det gamla för att släppa in det nya.
För oss blir ju förändringen extra märkbar eftersom vi flyttar nästa till Båstad nästa vecka. Så här packas, rensas och förbereds. Läste på Facebook någon som skrev att det är lika viktigt att avsluta det gamla som att påbörja något nytt. Det var förresten Karin Björkegren som skrev det. Jaa...denna dag handlar mycket om avslut för mig. Vi har valt att fira hemma i lugn och ro. Jag, Björn och Linn. Det kändes som ett bra val med tanke på vår flytt. Vi har klätt oss fina hela familjen :) Varit och handlat och sen ska det lagas 3 rätters. På menyn står det:
Vitlöksgratinerade blåmusslor (eko)
Gravad röding med potatispuck och citronhollandaise
Lakritspannacotta, hallonsupreme och mörk chokladsås

Jag känner ett vemod idag. Över att lämna Helsingborg, mina vänner och ett annat jobbigt beslut  - vår älskade katt. Vi får inte ha katt i vårt nya boende. Det kom fram när allt var så gott som bestämt. Det är OK för mig att Felix får ett nytt hem. Men vi har inte lyckats hitta något nytt boende till honom..... Då kvarstår det jobbiga beslutet att låta honom somna in. Snyft och smärta! Så jobbigt att fatta ett sådant beslut. Samtidigt inser jag att det är så att ha djur. Det kan komma jobbiga beslut. Vi är människor och djur är djur. Men läser någon och vill ha en katt så snälla hör snarast av er. Det är en hankatt ca 7 år. Svart      
med vit fläck på halsen, ståtlig och silkeslen päls. Frisk, social men inte så kelen. Utekatt som är kastrerad. Han söker ett kärleksfullt hem och närhet till naturen.  
Mmmm...avslut. Lämna vårt kära hus, Linns första hem. Liten tår letar sig fram....väljer att vara känslomässig idag. Var sak har sin tid. Jag vet att det ibland krävs förändring på resan. Att hålla fast blir bara jobbigt, ger tyngd och svårt att andas. "Feel your fear and do it anyway" Det är när en förändring KÄNNS det händer saker. Långt därinne känns det lätt, spännande och Wow.  Men jag måste släppa en del och det är det jag gör nu. Tack älskade Helsingborg, sundets pärla. Så många fina minnen jag bär med mig. Särskilt från tiden vi bodde i vår våning i city. Då var havet så nära och jag såg Danmark så gott som dagligen. I Ramlösa har det varit mer stilla och lugnt. Tryggt! Tid att verkligen landa in i mig själv. Nu ska vi över åsen, Hallandsåsen. Kvar i Skåne men en annan energi. För varje plats bär på sin historia och sin energi. Nu kommer vi bo jätte nära havet. 5 min promenad så är vi på stranden. Åh vad jag är glad för det. Jag älskar havet, horisonten, öppenheten, doften, kraften och friheten.
Tack Tack Tack 2011 ........Tack Helsingborg! 
"It´s a new dawn, It´s a new day, It´s a new life for me and I´m feeling good"......tralalala
Kära bloggläsare - avsluta nu det gamla året och det ni vill lämna bakom er. Tips! Skriv ned det på en lapp och elda upp den. Skriv sedan på ett nytt fint papper vad du välkomnar och vill ha in i det nya året. 
Tack för att ni tar er tid att läsa min blogg. Tack för kommentarer det värmer alldeles extra.
En varm stor kram till er alla.


Gott Nytt År!!!

1 kommentar:

Britt sa...

Önskar dig ett gott 2012 och en nystart//Britt