onsdag 11 april 2012

Yoga morgon


Äntligen har jag börjat med min yoga igen. Plötsligt infann sig lusten! Ett år efter förlossningen känner jag mig redo att börja yoga igen. Jag har gjort mina halvhjärtade försök. Fått aha- känsla när jag stått på mattan men sen har det inte blivit så mycket mer av det. Men det är rutinen som gör skillnaden, att få inte det i sin vardag. Varje dag...om än så bara 5 min på mattan för det gör också skillnad.
Jag gör det enkelt. Tänder ett par ljus, sätter på Spotify med Deva Premal & Miten, lite rökelse och ut med mattan. Låter kroppen göra de rörelser jag känner för. Lite sittande asanas för att mjuka upp nacke och ryggrad. Några solhälsningar och balansövningar. Det funkar jättebra med Linn på golvet. Hon pysslar med sitt och kommer fram ibland och dra mig i hårtet eller kryper under en arm eller ben som jag trasslat in :) Jag hoppas denna lilla yoga morgonstund kan ge även henne en bra start på dagen. Att hon får in yoga som något naturligt i livet. Jag håller inte på så länge men det är en början på att återinföra yogan i mitt liv. Som en självklarhet, som att borsta tänderna. Det händer något där på mattan när dom bara fötterna spretar ut sina tår mot underlaget . När jag skannar igenom kroppen och korrigerar huvud, nacke, axlar...låter armarna falla tungt och slappnar av i svanken och så vidare ned i fötterna. Ni som yogar vet vad jag menar. Säkert ni andra också! För mig är inramningen också viktig, med ljusen, lite rökelse och musiken. Då får jag Yogafeeling och kommer snabbt in i djupandning. Go with the flow!
Uuups! Nu har regnet upphört efter 2 dygns ihärdigt smattrande. Syre - promenad! YES

1 kommentar:

Linn sa...

Vad fint du beskriver din yoga. Jag är också hemma med en liten, men har så svårt att slappna av med honom bredvid. Kanske är det för att jag är nybörjare. Får försöka få med barnen när jag är lite mer van. Tack för inspirationen!