tisdag 7 augusti 2012

Eat Pray Love

Sommarens bok för mig. Jag läser den fortfarande. Har inte så mycket tid att läsa för tillfället. Men just nu sitter jag nybadad (ja dopp i havet), ny bastad, framför brasan på vårt fina kallbadhus. Med min bok "lyckan, kärleken och meningen med livet". Jag gillar den engelska titeln bättre "Eat, Pray, Love". Tänker på titeln och budskapen i boken. Översätter till mitt liv, här och nu. Eat, ja äter gör jag och senaste åren har jag dessutom släppt på föreställningar kring mat. I takt med att min kropp blivit starkare och mitt inte helare tål jag en del födoämnen bättre än jag gjort tidigare. Kaffe, mjölkprodukter kan funka idag. Inte i större mängder men jag behöver inte ha samma "koll" på vad jag äter. Jag känner min kropp och vet vad den mår bra av. Mat är njutning och jag älskar både att äta och laga mat.
Love, finns det i mitt liv. Linns ankomst till oss har öppnat mitt hjärta ännu mer. Att älska gör oss även mer sårbara och det öppnar helt nya dimensioner att älska en liten människa som fötts ur min kropp. Att få ta emot all hennes kärlek är fantastiskt. En ego boost! Sedan är det ju kärleken i relationen. En annan slags kärlek! Att få växa i ett äktenskap, att ge och ta. Ibland en utmaning, särskilt när ett barn kommer. Nya roller. Mamma och pappa. Man och hustru. Tidigare var ju Björn pappa till sina andra barn och jag bonusmamma/ styvmor. Inget av dessa namn känner jag stämmer in på mig. Jag kämpade i många år för att få vara en bonusmamma. Men det tärde på mig. Så jag bestämde att bara vara Ulrika till dom. Slutade lägga så mycket omsorg på Björns barn och fokuserade på mitt eget liv. Tilläggas ska att dom inte bott hos oss. Den yngste gjorde det 1 år när han var liten. Bor man tillsammans med bonusbarn är det kanske svårare och krävs ett annat upplägg. Det är skönt att få vara mamma och pappa ihop i alla fall. Gör familjen helare! Jag älskar min man och han är ett oerhört stöd för mig även att han ibland kan göra mig fly förbannad. :) Jag är trygg med honom och älskar att ligga i hans famn. Vi har inte haft så mycket tid att vårda vår kärlek. Men vår grund är stabil och vi pratar mycket. För mycket skulle nog Björn säga. Får nog ta tag i att öka pussandet känner jag nu när jag skriver. Blir mest Linn som får närhet. Jag kan verkligen förstå att par kommer ifrån varandra under småbarnstiden. Det ställer helt nya krav på förhållandet.
Så var det Pray. Här söker jag ännu och denna biten behöver mer uppmärksamhet i mitt liv. Med Pray tänker jag andlighet i stort. Inte bara bön utan även meditation, yoga, och att ha en inre kontakt med det gudomliga inom mig. Jag tror det är denna biten som är bokens budskap till mig.
Nu orkar jag inte blogga mer från telefonen. Ville bara dela lite med er. Ska ta en bastu till. Min kropp har värkt hela dagen. Trött och seg efter för lite sömn. Så Björn tog Linn och jag kan bara vara. Låta värmen i bastun mjuka upp mina muskler och stillheten att blicka ut över havet få ge utrymme i mitt inre.

1 kommentar:

Linn sa...

Jag skrev precis en lite på några av mina favoritböcker på en av mina bloggar. Tänk att jag glömde denna som betytt så mycket. jag tänker samma som dig om PRAY och jag föredrar också den engelska titeln. Har läst fortsättningen nu i sommar. Om maken tillåter vill jag att vi pryder vår köksvägg med orden EAT, PRAY, LOVE när vi ska fixa till köket i höst. Kram