onsdag 26 september 2012

Regnlocket på!

Idag kom B in från kontoret tidigare än han brukar. Han kände sig lite stressad av att veta att vi gick här inne i regnet och kanske klättrade på väggarna. Vi började skratta åt hela regn situationen och så sa B att NU har vi lagt regnlocket på. Det innebär att vi accepterar att nu är det höstmörker, regn och rusk som gäller. Nu är vi här! Inuti oss har vi Palmas ljumma vindar och vi fortsätter planera att kunna vara där en längre period. Vi har deppat några dagar och haft motstånd till att släppa in höstenergin. Velat hålla kvar Palma känslan. Den är kvar! Men nu har vi hittat ett förhållningssätt - Regnlock! :) Nu kan den där goda grytan vi vill äta längre fram få puttra i lugn och ro så att alla smakerna slår ut. Regnlocket är alltså inget dåligt, det är bara något som behövs just nu. Som att grytan annars kanske skulle koka för häftigt. Var sak har sin tid! Den gillar jag att trösta mig med när jag är otålig.
Min plan för höst/vinter tiden som väntar är att göra påfyllande saker. Idag blev det besök hos Lena Alffram, keramiker i Höganäs. Vi pratar om stort och smått och henne ateljé är alltid fylld med inspirerande ting. På fredag blir det besök hos min naprapat med efterföjande afternoon tea på hennes praktik. After work på Sand därefter. På lördag blir det ev IKEA för härhemma är sååå mörkt. We need light! Ikea lampor får duga. Vi ska göra i ordning Linns rum. Vi tillbringar mycket tid hemma och då vill vi har det bekvämt och mysigt. Lamporna är absolut nödvändigt för annars känns här som en grotta. Nog för att tända ljus är mysigt men ibland kan det behövas lite mer ljus.
Yogan? Jag saknar min Earth Yoga studio i Palma!!! Vart ska jag yoga i Båstad? Det finns ett ställe här jag ännu inte provat. Det lockar mig bara inte. Men får kanske ge det en chans. Yogan hemma är svårare än jag trodde att få till. Blir ingen riktig rutin på det. Men det får vara så. Mattan får ligga framme och så får det bli en hund eller två emellan åt. Ska även surfa runt och kolla upp yoga workshops.
Ja, så är läget vid Hallandsåsen idag. Alltså på väg in i hösten. En acceptans och en plan på att hantera det hela.

Inga kommentarer: