onsdag 10 juli 2013

Etapp 1 mot Palma klar

Idag gick flyttlasset med våra saker från Båstad till Palma. Häftig känsla! Det är verkligen tempo här nu med allt som ska fixas. Men det mest tidskrävande är gjort nu. Att sortera vad som ska med, packa allt och få till en pall som håller rätt mått. Det blev två pallar! Tur jag är gift med en emballage expert :) Han lyckades stuva in det mesta vi ville ha med.När packningen var avklarad var det Helsingborg på listan. Björn skulle fixa en jobbgrej medan jag och Linn gjorde några ärenden. Sömmerskan på Råå för att hämta mina lagade favvo Replayjeans. Är det inte väldigt dålig kvalité på jeans nuförtiden? Fina Råå, lilla fiskebyn precis vid havet ett stenkast från Helsingborg. Där har vi varit många gånger. När vi bodde i Ramlösa var det alltid där vi låg på stranden om somrarna. På söndagarna brukade vi alltid ta långpromenader och ofta gick dom till Råå. Alltid mysigt att komma dit. Shoppade lite på REA till Linn. 
Sen hem till Wivecka för att hämta en ekologisk mascara hon säljer på sin salong. Hon var ledig idag så vi slank in på en kopp kaffe och hann snacka en stund vid hennes köksbord. Jag har använt eko mascara i mååånga år men det är inte alltid så lätt att hitta bra sådana. Dom har en tendens att inte sitta särskilt bra. Men Wivecka har tagit in en sort hon tycker är superbra och det blir kul att prova. Den heter Allow Yourself (to love yourself) ;) Det kör vi på tycker jag. 
När vi hämtat upp Björn som var hemma hos vännerna Andersson/Stockman var vi hungriga och beslutade att käka i Helsingborg. Det blev ett av våra favoritställen Koreana på Bruksgatan. Jag hade min Be Happy butik i närheten av den och då åt vi ofta där. Som alltid när jag äter koreanskt och asiatiskt (förutom kinamat) mår jag bra av maten. Den är lätt och utan mjölkprodukter. Goda smaker och maten ger en behaglig mättnadskänsla. Riset kan jag vara utan men annars är det en favorit.
Far och dotter! Lika? Knappt något ;)

Nudlar, grönsaker och kyckling. Mums!
Nu är vi hemma i Båstad igen. Hemmet börjar dock kännas tomt. Nu är vi på väg.... och det känns. Men det är bra att det går i etapper för mig. Jag behöver tid att smälta alla processer och intryck. Det är skönt att hitta på lite annat emellan och hinna träffa vänner. För mig är det viktigt att det får ta sin tid. Måste få bra med mat och sömn när det är mycket runt omkring. Balansera Vatan ( ayurveda - vata är luft/rymd elementets dosha som lätt störs av oregelbundenhet och förändringar). Så det var skönt att sitta ned och mysa på restaurang med lilla familjen efter all packning. 
När vi kom hem städade jag upp på övervåningen. Tände några ljus och nu ska jag krypa upp i soffan.
 Imorgon är det redan torsdag. Då skulle solen komma tillbaka och vi har fullt på schemat. Om två veckor gó vänner sitter vi på vår terass i Palma. Jag tar ett djupt andetag! Häromdagen sa jag till en kär vän "Tänk om jag inte vågar?!" Vi skrattade båda åt formuleringen på meningen. Jo! Jag vågar/ vi vågar. Nu är det bara  "Vamos" som gäller!!!

4 kommentarer:

Mamma sa...

Hej lilla du!

Förstår att det känns bra att ni fått iväg flyttlasset! Det är förstås mycket kvar att tänka på, men det känns som att ni kanske hinner landa lite tills det bär av. Så fina bilder du lagt in, särskilt det på far o dotter!! Lycka till med allt1 Tänker på er...puss!!

Dagar av lycka sa...

Men oj, vad spännande, vilket fantastiskt äventyr ni skall ge er ut på. Att släppa taget och kasta sig rätt ut... Det kan inte annat än bli succé :)

Det skall bli roligt att följa er resa!

Kram Anna

Anna Svensson sa...

Så spännanade att det snart är dags!

Jag undrar, känner ni några där ni ska bo, jag menar, har ni några goda vänner på nära håll? Jag tänker på såna där grejer om både du och mannen skulle bli sjuka, vem kan då hjälpa er med lillan?

Kram

Ulrika Forsell sa...

Tack dagar av lycka! Kul att du följer oss :) kram
Anna! Vi har några bekanta men inga nära vänner. Har tillit att vi snabbt får vänner och dessutom får vi ju aktivt vara öppna för detta. Känns extra viktigt med ett bra kontaktnät när vi bo i ett annat land. Men det återstå att bilda. Kram på dig!