måndag 6 januari 2014

Bara att acceptera läget!

Ibland kan livet ge prövningar som utmanar exakt där vi behöver. Fast just i stunden det händer oss fattar vi ingenting.
Jag kan inte fullt ut säga att jag är med på varför någon igår kväll gjorde inbrott hos oss och stal min Mac, Björns bärbara dator och vår I Pad. Men jag kan konstatera att det har hänt. Datorerna kommer inte tillbaka. Tjuvar finns tyvärr lite här och där. Igår var jag både ledsen och arg. Idag är jag mer tacksam att ingen av oss kom till skada. Vi var ute och såg dom tre kungarna komma till Palma. En stor händelse i staden och alla var ute ur sina hem för att se detta enorma karnevalståg. Antar att detta fanns med i tjuvarnas plan. 
När vi kom hem stod terassdörrarna öppna och vi kunde konstatera att datorerna var borta. 
Just nu har vi besök av spanska polisen som kollar fingeravtryck. Alla sätt att lära känna spanska samhället är nyttiga även om vi gärna hade sluppit just detta. 
Datorn är mitt arbetsverktyg så här är jag extra sårbar. Just nu är starten för att dra igång med Be Happy på allvar i samband med att Linn börjar på Zunray Kids imorgon. Mycket skrivande i samband med mina coaching klienter, bloggande och min bok som pockar på att få påbörjas.
Denna händelse gör att jag är än mer övertygad om vad jag vill. Inget kan stoppa mig. Jag fortsätter se livet som gott. Inte alltid enkelt men med syfte att vi ska växa och se bortom det som händer just i stunden. Se allt i ett större perspektiv. Händelsen har budskap på ett privat plan och jag ser med ödmjukhet på att jag har möjlighet att välja hur jag tar utmaningar i livet. 

Tacksam att det är på materiella planet vi prövas.
Tacksam att så många kärleksfulla människor finns i mitt liv. Chattande med bonussöner igår kväll när jag var orolig värmde gott.
Tacksam att solen skiner och Mallorca omfamnar med sin skönhet.
Tacksam att jag väljer "vamos" när något yttre skymmer sikten. 
Tacksam att inre glädje är en grundton som jag har. 

Jag hann uppdatera min hemsida med coachningerbjudande så titta gärna in. 
Just nu nås jag inte på mail men sms funkar bra tillsvidare. 

Värme till er!  

2 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
Skickar en värmande hälsning! Fy för inbrott men ni verkar ta det bra. Tappert! Men visst är det materiella inte det viktigaste, långt därifrån. Men trist att bli av med sina arbetsredskap. Ska ta och läsa om din coaching!
Spännande!
Kram Anna

Dagar av lycka sa...

Morr så tråkigt! Det ställer ju onekligen till det att bli av med ett av sina viktigaste arbetsredskap. Otäckt också, att någon har varit inne och rotat bland ens grejer!

Kram på dig! /Anna