söndag 16 februari 2014

Försenad 40års kris eller bara våren?!

Ja krisen är väl inte så allvarlig men tillräcklig för att jag har tagit tag i ytliga värden.
Det tillhör också det där måbra kontot och egna ansvaret.  Nog så viktigt! Dessutom hänger det ihop och när vi utvecklas på inre planet blir det ibland att vi även vill ta tag i det yttre. Sedan gör nog vårsolen att lusten och energin kommer att ta tag i saker, städa ur och putsa fasaden. :)
Jag har gnällt en längre tid på att min mage inte ser ut som innan jag blev gravid. Konstigt?! Njaeee...knappast med tanke på att en bebis legat där inne. Jag struntar väl i den där mjuka magen egentligen men så häromdagen när jag stod i en provhytt tänkte jag att det var ju sjutton om jag inte ska ta tag i den där uttänjda magmuskulaturen. Sagt och gjort! Nu har jag och mannen kört igång lite enkla hemmaövningar för att träna upp mage och rygg. Gummiband och yoga samt raska promenader. Det ska nog funka! Jag är ingen träningsperson...yoga och promenader JA men inte gym, inte springa, inte hård träning. Men känner att jag måsta hjälpa till med att stärka upp mage och rygg. Gör det enkelt säger Björn och mina bonusar. Kör några övningar hemma varje kväll och så får du reslutat på några månader. OK! Jag kör och faktiskt känns det riktigt kul. 
Sedan var det håret.....Jag har inte varit nöjd med min hårfärg sedan jag kom till Mallorca. Varje gång jag färgat det här så har det blivit för rött. Björn börjar bli riktigt trött på mitt gnällande om den röda tonen som ju blir ännu tydligare i solsken. Men nu har jag fått tips om en ny frisör som jag ska prova imorgon. Det ser jag fram emot! Ytligt jag vet men ack så viktigt att trivas med sin frisyr ;)
Jag fortsätter på detta tema och ska få naglarna gjorda på torsdag. Inte några långa bara så där snygga med en vit liten kant. Jag har bara gjort naglar en gång tidigare och det var säkert 10 år sedan. Är inte riktigt min grej det heller men blev sugen att prova när ett erbjudande dök upp.
Jag ser fram emot allt detta och det balanserar för att jag processar mycket med det inre. Båda världarna är viktiga att bry sig om. 
Livet ska vara skoj och vi mår ännu bättre när vi trivs med oss själva. Som småbarnsmamma är det lätt att glömma bort sig själv. Men jag tror det är så viktig att visa barnen att vi gör "egna" saker. 
  
Solen har även inspirerat oss till storstädning härhemma idag. Efter det njöt vi av kycklingsallad på terassen. Därefter en långpromenad till San Agustin och så ett yogapass här ikväll. Nu soffan, en kopp te och imorgon väntar en ny härlig vecka. Eller hur?!
KRAM!
Vi njuter i solen!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Låter fantastiskt & härligt att unna sig lite ytlig lyx, det behöver vi tjejer ibland.