tisdag 18 februari 2014

Några ayurvedatips så här på kvällen.....

Dagen har varit intensiv och givande. Förmiddagen bestod av 3 timmars kreativt möte med en nyfunnen vän och kollega. Att man kan få så mycket sagt på en förmiddag är ju nästan en bedrift eller vad säger du Ulrika?! ;)
När jag hämtat Linn så tog vi en promenad till "ekomarknaden" vid Plaza Patiné. Vi har börjat med att handla där 2 ggr/veckan. Det är verkligen en lyx att kunna handla så gott som all mat ekologisk och dessutom till så hög kvalité och bra priser. Vi är så glada för det!
Idag tog vi en lunch på Celler Sa Premsa som ligger strax intill "ekomarknaden". En genuin restaurang med Mallorquinsk mat. Högt i tak, stor lokal med enkla bord  och lite små stökig stämning och fullsatt kring lunch ( som här intogs vid halv tre :) spanska språket tar lite tid att komma in i men deras mattider anammade jag ganska snabbt). Maten var god och prisvärd! Kan helt klart tänka mig att gå dit igen. 

Många intryck idag och jag har varit rätt trött här ikväll. Det blev inget långt träningspass men i alla fall 3 x plankor á 1 min och lite gummibandsövningar. Lite varje dag är tanken inför beach 2014 :) även om det bara blir några solhälsningar. Ja det där med beach 2014 är en grej vi kör med bonusarna och mest på skoj. Men det är kul att ha kommit igång med lite hemmaträning. Make it simple!

Ja håret ja! Det blev bra och nu är jag betydligt mörkare än jag varit på länge. Ovant en liten stund men nu trivs jag bra med det. Alexa hair heter salongen och ligger mitt i Palma. Kanonduktig tjej!
Något mindre rödhårig :)
Så lite ayurvedatips.... Jag har känt mig aningen tjock i halsen och då kokade Björn ihop en stor kopp te till mig. Färsk ingefära, citron, honung och en skvätt havremjölk i. Ni vet att ni inte ska hetta upp honung va?! Utan låt drycken svalna något innan honungen ska i. Min käre man hade även pudrat ingefärspulver på så JA det var en stärkande dryck.
Ingefärste i kopp gjord av Lena Alffram.

En annan dryck vi intagit över en vecka nu är en pasta på gurkmeja/svartpeppar som vi blandar i varm mjölk. 1 dl gurkmeja, 1 msk svartpeppar och 1 dl vatten som man sjuder ihop till en pasta. Häll upp på en burk blanda sedan ca 1 tsk /kopp. Värm mjölken (jag använder havre eller rismjölk) sedan i med pastan, 1 sked kokosolja och så lite honung (om man vill det). Vi dricker det på kvällen och det känns otroligt välgörande för kroppen. Läs här om du vill veta mer!
Kvällens Goldenmilk serverad!
En annan grej jag kör är att starta dagen med kokt något svalnat vatten som jag pressat en ekologisk citron i. Basisk för kroppen och mycket bra att börja dagen med.
Lite tips ni kan prova om ni har lust :)
Nu ska jag hoppa i säng.

Kram på er!

1 kommentar:

Dagar av lycka sa...

Man tackar för de tipsen ;)

Kram Anna