tisdag 28 januari 2014

Blogga, yoga och göra.

Jag har just skrivit veckans inlägg på DestinationMallorca. Välkommen in att läsa, inläggen där är inte så personliga utan med fokus på att berätta om vardagen här i Palma. Jag älskar att skriva och längtar så efter att få min egen dator som vi förhoppningsvis hämtar ikväll. Det blir en nystart och jag ska passa på att rensa när jag lägger över det som finns på backupen. Skapa nya dokument som jag behöver i mitt coachingarbete och börja skriva i pages som jag inte har arbetat med tidigare. Har någon erfarenhet av det så dela gärna här. Vet att det strular med att lägga kommentarer och är ledsen för det men verkar svårt att komma runt utan att byta till Wordpress eller något annat. Kanske gör jag det framöver...
Idag var det yoga igen och passets tema var "move obstacles"  (flytta hinder) :) kunde inte passat mig bättre just nu. Jag har upplevt utmaningarna med att bli av med dator, kamera, telefon mm som jag blivit senaste tiden, som jobbiga. Vad vill stoppa? Vad stoppar jag? Lätt att gå in i offerrollen...varför hände detta?
Jag har låtit det påverka och ta energi. SÅ idag använde jag yogan och andningen till att ta bort dom där hindren. Det var en del motstånd men så hände något och det lossnade. FLOW kom tillbaka och efter passet kände jag mig mycket friare. Hon är grymt bra, Katja! Jag har tränat för många riktigt bra lärare genom åren och letar alltid tills jag hittar någon som ger mig det jag behöver i stunden. Som utmanar på ett ödmjukt vis och som kan guida utan att blanda in sitt ego. Jag går på nybörjarklasser och där går det inte att fuska med något. Katja korrigerar och hjälper så vi kommer djupt i rörelsen och med andningen. Min kropp känns redan mjukare efter bara två pass. Som sagt! Nu SKA yogan in i livet.....bort med det som hindrar och byta ut det som tar mot det som GER.
Till dig som just nu läser och har något som hindrar dig från att leva fullt ut eller från att välja det bästa..... Du som vet att du egentligen har svaret eller lösningen långt därinne men som inte riktigt orkar eller vågar ta steget. Det allra enklaste är att BARA GÖRA. Ta den där promenaden, ring det där samtalet, stäng av TV:n och läs en bok, ät inte det där som du ändå inte mår bra utav. Välj det bästa i alla lägen. Det är inte alls lika med att välja bort det goda i livet. Många av oss är bra på att inte tillåta oss att njuta. För någon kan det vara en utmaning att bara sätta sig ned med en kopp te och strunta i alla "måsten". Våra "obstacles" är helt olika för varje individ och bara DU vet vad som är ditt/ dina hinder. Vet du inte så bara bestäm dig för att andas in i varenda cell, sträcka på ryggen, hålla huvudet rakt, öppna hjärtat och leva livet i sanning. Rörelse istället för stagnation. Vi vet vad vi har men inte vad vi får. Befriande va?`I min värld kan vi ju då bara få det ännu bättre. Det kan låta klämkäckt men jag säger det ur egen erfarenhet. Jag har släppt en hel massa genom åren både prylar/händelser/vänner mm och aldrig någonsin har det blivit till det sämre. Livet vill framåt så kämpa inte emot utan tillåt förändringar när dom behövs och var uthållig när det krävs. För när vi väl har bestämt oss att leva ett liv i glädje så fortsätter utmaningar ändå komma och där krävs den där beslutsamheten och tilliten att fortsätta framåt och veta att vi både kan och förtjänar att vara lyckliga.

Det är en resa och yogan är för mig ett värdefullt redskap.

Jag bloggar från Björns dator och min telefon är urladdad så det blir ett inlägg utan bilder. Men snart har jag min MAC, det blir inte ikväll med vi satsar på imorgon.
Nu väntar middag med Oscar och Andrea som har varit i Santa Ponsa och tränat tennis hela dagen.
KRAM!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

BARA GÖRA. Det får bli dagens ledord! Tack för påminnelsen:-)

Bokcaféet i byn sa...

Kloka, härliga och inspirerande ord Ulrika! Jag tackar och tar emot!
Kram från ett snöigt, blåsigt Sydskåne /Anna