fredag 17 januari 2014

Fredag och vill dela lite tankar....

Så är denna veckan snart slut. Dagarna bara rusar! Vi gör framsteg med förskolan och det innebär att jag kan fokusera på mitt företag. Vilket i sin tur innebär massor av kreativitet och idéer som vill ut. 
Jag sitter (igen) med mitt morgonkaffe på Rialto Living. Konstaterar att jag har det väldigt bra trots att vi utmanats otroligt på vissa plan senaste tiden. Min blogg är personlig men det finns så klart en privat sida i mitt liv som jag inte delar. Inte för att upprätthålla någon fasad. Jag har slutat spela för länge sedan. 
Jag är den jag är, där jag är. 
Men för att detaljer i mitt liv är oviktiga för andra. Faktiskt även för mig..... Hur menar jag då?
Jag menar: att ta ansvar för vårt liv det är att se på det som varit med öppna ögon  och helt odramatiskt. Det som tillhör det förflutna är bakom oss. Vi kan dra lärdom av det men allt för ofta använder vi det förflutna till att förminska oss, tycka synd om oss själva och att älta. Vi skapar ett drama i vårt liv som när oss och tillåtet oss att stå kvar och "slippa" förändra oss. Då lägger vi energi till det förgångna istället för på framtiden.
När vi ser med öppna ögon på vår situationen, gör vårt bästa för att klara av det vi står inför och plockar fram glädjen transformerar vi nedbrytande energi till uppbyggande. Krångligt? 
Faktiskt inte. Men en grundinställning till livet. Det är inte samma sak som att lägga locket på våra känslor, bita ihop och kämpa på. Nej, nej! Då är vi kvar i det gamla. Här handlar det om att verkligen se och acceptera situationen. Visst kan vi tycka synd om oss själva. Men det förändrar aldrig något.
Däremot kan vi omvandla sorg, ilska, uppgivenhet till dynamik. Att göra något bra med det vi känner. Bakom varje känsla gömmer sig en ny. Bakom tex sorg kan det bo lättnad, bakom ilska kanske instängd kraft. Det är en ständig resa! Livet är gott och vill oss gott. Känns tanken bekväm för dig? Eller finns det tankar om jante, straff, skuld, skam? Titta i så fall på vad de föreställningarna kommer ifrån. Är dom överhuvudtaget dina? 
Be Happy - är för mig ett val. Jag springer så klart inte runt och skrattar hela tiden för det. Glädje kan även finnas i tystnad, tårar och allvar. Livet är mångfasetterat kära vänner. Upplev nyanserna och släpp in tacksamhet i ditt liv. Det finna oändligt mycket att vara tacksam för och då inget skuldmedvetet tack utan ett - bliss. När hjärtat öppnas och skönheten i livet bländar. 

Jag önskar er en skön helg! 

Besos från Palma 1 kommentar:

Anna Svensson sa...

Måste bara berätta att jag börjat med yoga. Och jag gillar det verkligen! Längtar redan till nästa gång på tisdag...

Kram
//bara anna