söndag 26 januari 2014

Solen är tillbaka

Det är en solig söndag på Mallorca. Vi städar och förbereder inför att bonussonen med flickvän ska hämtas upp på flygplatsen idag. Vi har inte träffats sedan i somras så ni förstår att vi längtar. Dom ska spela tennis och har väl fullt upp med sitt men vi får tid att umgås och vara en större familj ett par veckor.

Igår kväll besökte vi fam Roslund som bor på en finca strax innan Alaró ( en utav våra favortibyar på ön). Vi kom precis när det blivit mörkt ute men vägen dit bjöd på dom vackraste vyer. Som att befinna sig i en miljö hämtad ur bröderna Lejonhjärta. Mandelträden som blommar i vitt och gräset som är alldeles ljusgrönt, lammen och bergen i bakgrunden. 

Vi hade en trevlig och påfyllande kväll med nyfunna vänner och det är ju extra kul när vi på sätt och vis gör samma resa, från Båstad till Mallorca. Jag blir alltid glad när människor följer sitt hjärta och vågar gå utanför det trygga och ibland bekväma. Henrietta är en bloggkollega och på hennes blogg kan ni se vackra vyer från bergen dom ofta springer och cyklar i. Vi inspirerades verkligen till att bjuda in naturen mer efter vårt besök hos dom.
När jag idag möttes av knallblå himmel och sol på morgonen fick jag en sån där skön lyckokänsla i hela kroppen. Jag har vårkänslor, fikar på terassen i linne och träden knoppas....i januari. Yes!


Mindre kul var det när vi skulle ladda min kamera för att jag skulle ta tag i fotandet med systemkameran igen. MEN då upptäcker vi att kameran är borta. Så tjuvarna som snodde datorerna har även tagit min kamera och en del smycken. Kameraväskan var kvar och garderoben orörd så därför märkte vi inte detta förrän nu när jag behövde den. Usch, blev så  ledsen...min  kameran och mitt fina objektiv jag fick av Björn i present för några år sedan. Halsbanden dom tog var bla min första morsdagspresent av Linn och det andra fick jag av Björn i 10- årig bröllopspresent. För tjuvarna inget värde men för mig betydde dom mycket. Inte alls kul även om det är materiellt. Är också skeptisk till om jag lyckas få ut något på försäkringen när vi efteranmäler detta. Kvitton var finns dom? Sånt sparar man ju inte. En massa extrajobb medför det att bli bestulen och trist är det. Förbannad blir jag på att människor ger sig in i någons hem och tar så personliga saker. Blä!  Men som sagt....kunde varit värre.

Som jag sa till Linn - vi har varandra och det är störst och värdefullast i världen.
3 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Hej Ulrika!
Ett sånt vårinspirerat inlägg! Jag ler när jag läser om att vårkänslan infann sig hos er, kan så väl föreställa mig det! Här hemma snöar det. Vi tog med pojkarna till skogen för att komma undan blåsten. Mysigt!
Äldsta sonen har lekt med påskägg som han hittade i förrådet nu på kvällen. Älskar det med barn att saker och ting inte måste ske en speciell tid på året utan när andan faller på. Varför inte leka med påskägg i januari?!
Så trist med dina förlorade smycken och saker. Men som du sa till din dotter, viktigast är att man har varandra!
Önskar er en fin kommande vecka!
Kram Anna

Queen of Kammebornia sa...

Så sant, att få vara med dem man älskar är det största. Och vilken vacker bild av de blommande träden! Som en saga. Kram!

Annika Christensen sa...

Hej Ulrika!
Måste få gratulera till det nya livet.
Bra val.
Satt och gogglade på Mallorca för jag var lite sugen på att åka någonstans här i vår. Hamnade här och det var ju kul.
Min dröm är att bo på en Bondgård på Mallorca uppe i bergen typ.
Älskar Mallorca och nu är det några år sedan jag var där.
Allt gott och hälsa till Björn
Annika
ps älskar mandelblom och det var en underbarbild