måndag 21 oktober 2013

Fornalutx, Soller och Puerto de Soller.

Klockan är åter igen mycket och det blir inget långt inlägg. Vi har en underbar oktobersemester tillsammans med våra gäster. Avbrott på vardagsrutinerna och bara sköna dagar. Idag tog vi lilla bilen och åkte upp i bergen. När man bara har ett par dagar att visa Mallorca på så gäller det att plocka godbitarna. Det finns ju så oändligt mycket mer på ön men jag visste att det skulle falla våra gäster i smaken. Så upp för slingervägar till Fornalutx som denna lugna varma oktoberdag fick oss alla att bara vilja sitta där på lilla torget hela dagen. Lugnet går nästan att ta på. Luften är hög och färgerna är så mjuka och i samma färgskala men ändå kan man se på dom i timmar utan att tröttna det minsta. Skönhet!


Kaffe och juice på torget med några croissanter från en butik tvärs över caféet. Vi shoppade lite småsaker och strosade i gränderna. Sen körde vi den korta sträckan ned till Soller för lunch på torget. Körde runt i dom trånga gränderna för att leta parkeringsplats. Vi skrattade i bilen åt alla små och enkelriktade gator. "En kille på en vespa med en baguette i handen kör bakom oss" hojtar jag och så fnissade vi åt det en stund. I bilen spelas "Barnens favortisånger" om och om igen vilket ger en nästan komisk kontrast till bergen och den vidunderliga utsikten.Vi avslutade med Puerto de Soller och stranden ett par timmar. Helén och Malin blev stormförtjusta även i detta ställe. Jag blir alltid lycklig av att vara i bergen och på dessa platser. Så här i oktober är det faktiskt ännu bättre eftersom det är färre turister och inte så stekande hett.
Det var ett nöjt tjejgäng som kom hem till pappa Björn framåt sextiden efter en heldag. Det blev tortillapizza till kvällsmat som var och en fyllde med det dom ville (oliver, ost, zuccini, getost, tomater, korv, parma) Padrons ( stekta små gröna paprikor med salt) som tilltugg och en skål med guacamole. Lite vitt vin till det och vi konstaterar att detta varit en toppendag. Nu sängen för att få lite sömn innan vi fortätter äventyren imorgon.
Puss!

Inga kommentarer: