lördag 12 april 2014

En otroligt påfyllande dag i bergen.....

Jag klev upp ganska tidigt i morse med Linn. Gick ut på terassen och tog några djupa andetag. Solig dag som väntade! Ändå infann sig inte någon sprudlande energi för mig. Efter frukosten blev jag så trött!!! som att jag gått in i en vägg och stod där och stampade. Lever jag fullt ut mina drömmar?

Mycket har blivit bättre än jag trott med flytten och vissa bitar har inte blivit som jag trott. Vi trivs i lägenheten men pratar emellanåt om andra alternativ. Mer grönt! Mer natur! Mer trädgård!
Jag vet ju att när jag hamnar i trötthet som beror på mentala blockeringar kan jag så lätt plocka bort den och förändra mitt sinnestillstånd. MEN ibland är det skitsvårt att veta hur!!! Plötsligt blev jag såå arg för en grej härhemma och sen blev jag ledsen....därefter lugn och betydligt piggare.

Skir grönska blandas med bergens mörkare nyanser. Jag är kär i denna by!

Som tur var gjorde vi det vi planerat för lördagen....tog en tur till Esporles. Denna underbara lilla by bara 15 km från Palma....kör mot Valdemossa och följ skyltarna mot Esporles och La Granja. Det är bra väg och på bara en kvart-tjugo minuter befinner du dig mitt bland Tramontana bergen. På lördagar är det marknad i byn, den är inte stor men du hittar ljuvlig ost, honung, korv, blommor, vin, grönsaker och det du behöver för lördagens middag.

Vackra keramikskålar i regnbågens färger. Några små fick följa med hem.....


Nyfiken liten vill känna på blommorna....


Denna varma försommardag med 24 grader och sol var bylivet i full gång. På torget finns flera trevliga caféer och barer. Vi valde ett där vi hittade ett ledigt bord med både sol och skugga. Beställde in pa amb oli, öl, rosado (rosé) och pasta bolognese till Linn.
Pa amb oli i all sin enkelhet smakade mycket gott i solen.


Vi njuter av dagen och bylivet!

Där någonstans blev jag alldeles lycklig och flera polletter trillade ned hos både mig och Björn. Vi blev påminda om varför vi flyttat hit och vad vi vill ha mer utav i livet. Vi kommer inte flytta till bergen på heltid men kanske att vi kan finna ett litet hus att hyra för helgerna och kombinera med ett enklare boende i stan. Det bästa av två världar! Det börjar med en tanke.....det ena föder det andra. Jag VET att vi kan få allt vi önskar...behöver bara ständigt påminna mig om det. Så lätt att falla tillbaka i begränsningar, rädslor, tyngd, antaganden, anpassanden....men nej tack. Jag går inte dit.

Tack Esporles! Tack bergen för denna underbara lördag :)


Linn somnade i vagnen och då passade vi på att svalka oss i skuggan med varsin "cana". 


Vacker trappa får mig att tänka på att vi måste ta första steget..... och sedan steg för steg för att komma dit vi vill...

Det syns inte på bilden men under dessa citronträd och grönska sitter två damer i skuggan. SÅ underbart! Tänk att sitta där och skriva sin bok. :)

Stor kram från mig som just nu äter popcorn poppade i kokosolja och till det ett glas ekologisk cava...muy bueno.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Ulrika!
Vi hamnade istället på marknad i mysiga Alaró. Tack för tipset!
Jätte kul att träffas igår också!!
Önskar er en skön söndag!
Kram Anna
Ps. Vilken underbar värme dagen bjudit på!