tisdag 16 augusti 2011

Sensommarkänslor....

Så är dom bara där...sensommarkänslorna.... Fast att jag med många saknat en riktig sommar. Inte ett enda dopp i havet för min del. Bara någon enstaka ljum kväll på terassen....Inga lata dagar på stranden....Trots det så börjar det dofta höst ute.
När jag tittar igenom foton från sommaren ser jag många fina stunder att smaka på inför hösten. Dom är inte så soliga men desto mer lugna, närvarande, kärleksfulla och framförallt Linn-fyllda.
Visst resten av augusti och även september kan ju bjuda på sommarvärme...men det är ändå en annan känsla med sensommar. Luften känns högre, kvällarna mörknar tidigare, skolan börjar, dom flesta återgår till jobbet. Ett litet vemod letar sig in för min del. Men också förväntan och nystart! För mig och Linn börjar en ny liten vardag. Nu vill jag boka in lite aktiviteter för vår del. Inte många...jag tror inte på aktivitetsnoja. Men lite behöver jag för stimulans och påfyllning. Det blir babyrytmik på Råå tillsammans med en kompis och hennes lille son. Sen besök på Walldorfs Öppna Förskola. Jag ska gå på yoga en kväll i veckan. Lina Nielsen på Omegahälsan har kurs för "Stressade föräldrar". Jag känner mig inte så stressad men förälder är jag och det var en bra tid för mig. Jag längtar efter yogan och får inte till det härhemma ännu. Det kommer! Behöver bara hitta en rutin med lillan. Samt får även ta tillfällena som ges! Rulla ut mattan när hon sover även om jag just ätit och fast att jag inte är yogaklädd. Det funkar med yoga i trosor och tunika också :). Men att gå regelbundet på yoga utanför hemmet känns viktigt just nu. Det är ju även bra att Linn och Björn får lite egentid och mamma Ulrika får sin. Det är lite spännande att balansera upp tillvaron så att alla får sina behov tillgodosedda så gott det går. Det är att ta in Yogan i livet och vardagen. Att lägga sitt livspussel på ett klokt sätt. När bitarna faller på plats så blir ju bilden (livet) tydligare. Inte så mycket stress och brist på närvaro i familjen. Hur gör du för att lägga ditt livspussel på bästa sätt? Några tankar du vill dela med dig utav?
Just nu har jag en liten trött tjej i bärsjalen. Hon har fått svinkoppor, en på näsan och en nedanför bröstet. Ingen aning hur hon smittats! Lilla gumman är alldeles röd på sin näsa och har en liten skorpa där. Jag promenarade förbi Walldorfförskolan i Ramlösaparken idag och träffade Ann. Jag köpte en Calendula gel som jag ska behandla Linn med. Det är ju inget farligt men lite otrevligt och smittar. Första åkomman med lilla tjejen. Bara att ta det lugnt och pyssla om henne. Hon har ingen feber eller så men är lite hängig.
Nu är det dags för matlagning och kvällsmat. Ska bryna kalkon med zuccini, purjo, paprika, persilja, vitlök, fetaost och oliver. I all sin enkelhet!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Livspusslet ja.. med tre döttrar & hundar så går inte alltid pusslet ihop. Har koll på att hur jag borde göra, tex gå upp tidigt att yoga men det gör jag inte nu. Däremot yogar jag på kvällen istället för att se på tv med mannen.. Det fungerar för mig just nu..