fredag 8 maj 2009

Lavendelskorpor!

Jag lyssnar på soft music, bakar lavendelskorpor och släpper in och ut söta katten Felix. Men nu har han chillat ned på soffan och är så fin som den vackraste inredningsdetalj. Vi har mycket vitt i vårt hus och Felix svarta päls blir så fin kontrast. Katter är verkligen egensinniga djur!!!



Lavendelskorpor

Sätt på ugnen på 200 grader
120g sötmandel, hackas grovt

2 ägg
2 dl socker
3 msk torkade lavendelblommor
1 tsk salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad, hackas grovt
0,5 dl vatten
1 äggvita till pensling
Börja med att röra ihop lavendelblommorna med sockret. Tillsätt sedan de två äggen,saltet, mjöl och bakpulver.Hacka choklad och mandel grovt, rör ner dessa i smeten.Tillsätt sedan så mycket vatten, ca 0,5 dl, så att alltsammans blir en mjuk och smidig deg.
Fördela degen i fyra delar och rulla ut alla delarna till längder som sedan placeras på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med den lätt uppvispade äggvitan.Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 min. Tag där efter ut dem ur ugnen och sänk värmen på ugnen till 100 grader.Kaklängderna skäres nu till skorpor och vändes på sidan för att kunna torka dem i mitten av ugnen i ca 40 min.

Lycka till!
Detta recept hittade jag på http://www.lavendel.se/ - där hittar du en hel del om lavendel och där finns även en web-shop. Att använda lavendelblommor i skorpor är supergott! Här doftar just nu underbart av lavendel och choklad. Jag byter ut vetemjöl mot dinkelmjöl - Funkar jättebra!
Lavendelskorporna är till presentsöndagen i Lomma som är på söndag ( läs inlägg längre ned).
Så vill du smaka - Kom dit!!!
Jag ska ta med kameran och fota och lägga in bilder här på bloggen. Jag har pysslat ihop olika fina paket att ge bort med varor från Be Happy.
Ett fat med ordet KÄRLEK och ett paket Love te till bröllopsparet kanske....
En ekologisk pepparminttvål, pepparmint te och fräsch rökelse kanske passar till morsdag...
Jag kommer ha massor av tips och det är jag säker på att mina kollegor också kommer ha.
Nu är det snart dags att plocka ut första plåten skorpor och in med den andra.
Trevlig kväll!

1 kommentar:

Lisen Bengtsson sa...

Mummms, tack för receptet, det har jag längtat efter. har smakat liknande och det bara vattnar i munnen när jag ser fotot!!
tack söta du.
kram Lisen

www.lisenbengtsson.blogspot.com