onsdag 30 december 2009

Första yogapasset på länge...

Härligt, härligt! Ett välbehövligt yogapass på Prebalans. Det känns i kroppen idag...på ett skönt sätt. Lite träningsvärk men också en känsla av lätthet och kraft. Det var ett mixat pass med både nybörjare och mer erfarna utövare. Petra Tillgren höll passet och det var ett ganska högt tempo mot vad jag är van i. Vet inte riktigt vad hon kallar sin yoga. Hon verkar inspirerad av bla Anusara yoga och jag kunde känna igen vissa bitar från Dynamic yoga som jag utövat tidigare. Ja, all yoga utgår ju från Hatha yogan så mycket känns ju igen. Sen är det ju yogaläraren själv som sätter sin personliga touch så att varje yoga blir unik på sitt sätt.

Jag gillade i alla fall passet! Petra är duktig och har en passion som driver henne. Som sagt för min kropp som inte gjort yoga på ganska länge samt att det blivt en hel del onyttigheter i jul var det ett ganska tufft pass. Men tempot gjorde att jag gick helt in i yogan. Det fanns inte utrymme för funderingar eller annat. Bara att andas och följa med! Det var varmt i rummet och det gjorde det enkelt för kroppen att slappna av och det blev ganska svettigt emellanåt.

När vi låg i savasana som belöning för passet ( för dom som inte känner till yoga är savasana= död mans ställning ooch är den avslutande yogapositionen av ett pass. Egentligen handlar hela yogapasset om att leda fram till denna ställning där du ligger raklång på golvet, alldeles stilla med benen isär och armarna längs kroppens sidor med handflatorna upp. Det går att komma långt ned i avslappning då och det blir som en belöning av passet.) släckte Petra ned och det fanns en svag rökeledoft i rummet. Dessutom gick hon runt och hjälpte oss att slappna av ännu mer genom att mjukt dra ut nacken och sänka axlarna på oss. Det var i alla fall vad hon gjorde på mig och det var väldigt skönt för min nacke. Däremot hade jag faktiskt lite svårt att komma långt ned i avslappning. Mina tankar satte igång ! Men allt är ju helt OK i yoga och ibland sätter det igång processer. Vissa gånger somnar jag nästan i Savasana och andra gånger kan jag känna mig pigg. Men det är alltid en skön och avslappnad känsla i kroppen. Klart värd att "kämpa" lite för!!! Det var en jättefin studio med en skön stämning. Kanske blir det fler besök dit för min del. Jag ska se hur jag får ihop tiderna för yoga med butikens tider. Väntar på Brittas vårschema! Söta, söta Britta som har Yogabonita. http://www.yogablogita.blogspot.com/ Hennes morgonklasser vore kanske dags att utmana för morgontrötta mig. Det ska in nya rutiner nu! När vårljuset kommer är det dessutom lättare att kliva ur sängen på morgonen. Att möta dagen istället för att mötas av dagen....
Nu står inventering på listan - men först en kopp te!
Namaste

måndag 28 december 2009

Nu vill jag ha nyttig mat!

Jag tycker det är så intressant att lyssna på kroppen och ge den vad den vill ha. Jag har ätit en hel del kalkon i jul och idag ville jag bara ha grönt. Efter allt sött och mjölkigt vill kroppen nu ha lättare mat. Ikväll blir det wokat med fräscha grönsaker.
Det märktes i butiken idag också då jag sålde en hel del Clean Greens, SuperVitalis och andra superfoods.
Nu känner jag inspirationen komma vad gäller nyttig och kraftfull mat! Det blir en del raw food inspirerat för vår del. För mig mer vegetariskt! För det vill min kropp allra helst ha. Men inte bara! En god majskyckling och bra kalkonkött vill jag ha någon gång per vecka. Även fisk! Men skaldjur har jag reagerat på några gånger så det är jag försiktig med. En del menar att man ska tåla all mat egentligen. Så är det kanske...men något gör ju att kroppen regerar på olika livsmedel och då väljer jag att undvika det. Oftast stämmer det med sådant jag inte är särskilt förtjust i heller. Jag försöker lyssna på kroppen så mycket som möjligt!
Jag har fått in en härlig produkt i sortimetet på Be Happy - REDS från Holistic.
En röd antioxidantdryck frukter, grönsaker och bär samt enzymer och probiotika. Förpackningen innehåller 30 port påsar. Det är bara att blanda innehållet med ca 1 dl vatten och dricka. Min kropp blir jublande glad! Smaken är neutral och fräsch och påminner om hallonsaft men utan stark sötma eftersom den varken har tillsatt socker eller sötningsmedel.

Superfoods på påse! Pris 379 kr/ förpackning - Beställ här!

Det går verkligen att påverka hur vi mår med vad vi äter. Energinivå, immunförsvar, humör, hud och hälsa förbättras bla. På Be Happy har jag valt ut oljor, örterm vitaminer och superfoods som är lämpliga att kombinera med vanlig kost. Under Happy Health kan du läsa mer.
Imorgon ska jag prova ett yogapass på Prebalans i Helsingborg http://www.prebalans.se/. Det ska bli så skönt med yoga igen! Prebalans erbjuder även meditation, pilates, boxing och massage. Prova gärna underbar thai yoga massage där! Jag återkommer och berättar vad jag tyckte om passet.

Var sak har sin tid och nu längtar jag efter yoga, meditation ooch nyttig mat. Jag behöver det för att fylla på min energi. Det är rätt krävande att stå i butik och driva eget företag. På yogamattan får jag ny inspiration och hittar tillbaka till min kraft. Det där med nyårslöfte är jag inte så mycet för. Däremot tycker jag att det är ett utmärkt tillfälle att få nya rutiner i samband med nytt år. Ett oskrivet blad som jag kan fylla med vad helst jag önskar.

Har du några önskniingar med nya året?!

lördag 26 december 2009

En fröjdefull jul...


Sitter här med lite chokladglögg som jag smuttar på....på stereon Peter Jöbacks julskiva. Kalkonen i ugnen, brysselkålen som ska karamelliseras med ingefära och annat gott är på gång och Nigellas kolapaj ska strax in i frysen. Jag känner mig nöjd, ledig och avslappnad!

Ikväll blir det liten jul med min mans grabbar! Mina bonussöner eller plastsöner eller vad man nu vill kalla dom. För mig är dom Victor och Oscar en del i min familj. Att leva med en man som har barn sedan tidigare har verkligen lärt mig att blodsbanden inte är det viktigaste. Varken på gott eller ont! I min familj finns min biologiska familj men också nära vänner, syskonbarn och vänners barn. Människor som är enormt viktiga för mig och betyder mycket. Sådant får mig att känna mig rik. En stor familj och många vänner.

Vi har varit en runda i Småland hos mina föräldrar och träffat syskon och syskonbarn. Det blir mycket stim och stoj och det är så kul att ses. Men idag var det skönt att bara få njuta här hemma.
Vi ska spela spel om en stund. Oscar ville spela Monopol....vi får se vad dom hittar i affären. Vi kunde inte hitta några spel här hemma. Jag kan ha sålt på loppis i något av mina rensar-ryck.
Det blir lite mycket sött såhär i julétid. Men det hör väl julen till att bara slappa och äta gott. Sen kommer det nya året och ny energi. Då ska nya vanor till! Men just nu är jag kvar i julens energi och stillhet. Bara äta gott, titta på film, spela spel och umgås.

God fortsättning kära bloggläsare!

tisdag 22 december 2009

En paus i butiken.....

Dan, före dan före dopparedagen! Idag är det många ute på stan för att fixa sina julärenden. Här har varit mycket i butiken. Men nu avstannade det lite. Jag är så inställd på att ha fullt upp med julklappsinslagning så jag kom av mig lite. Det blir ett litet inlägg på bloggen istället!

Igår fick jag en Aha-upplevelse som var nyttig. Eftersom jag är så bunden i butiken så får jag ju lämna över dom flesta ärenden till min man. Fixa julklappar, köpa blommor, systembolaget, matinköp och vad vi nu vill ha gjort. När jag steg innanför dörren igår doftade det gran hemma. Vi har inte haft gran på flera år, men i år har min man slått till med en liten söt gran. Han hade fixat och donat med massa smått och när jag står där i köket och ser hur bra allt kommer bli fylls jag med en sådan skön känlsa. Jag behöver inte ha kontroll över alla saker! Det blir bra ändå. Insåg där i köket att jag nog har lite kontrollbehov när det gäller vissa bitar. Det var så skönt att bara släppa till någon annan. Så tack fina, kära man för att du är så underbar.

Vi hade en jättekul kväll med att klä julgran och fixa lite julfint. Katten Felix tyckte det var så spännande med gran och allt att han stannade inomhus hela kvällen.

Jag har varit lite anti julen i många år. Nu håller jag på att vända detta och skapa "vår" jul. På vårt sätt. Bara plocka dom allra saftigaste och finaste russinen ur kakan. Då blir det ju en jul som jag tycker om och vill ha. Inga krav! Bara sådant vi väljer. Yes!

Ikväll blir det pepparkaksbak och fortsatt pyssel. Igår drack vi glögg smaksatt med kakao...det var riktigt gott. Inte lika söt som vanlig glögg - det kan jag rekommendera.

Några små julisar kvar att fixa och just det jaa...10-årig förlovningsdag imorgon kanske skulle fixa något litet..Idéer någon?

Nu har jag pausat så välkomna alla glada kunder som är ute i snön.

söndag 20 december 2009

Snart är julen här!

Nu har det gått en hel vecka sen förra inlägget. Lite blogg-torka och mycket i butiken och web-shopen.
Nu har jag öppet varje dag fram till jul. Jag önskar att jag hade en samarbetspartner! Det blir lite mycket att driva allt själv. Men efter nyår blir det en del förändringar. Ev mindre öppettider och mer kund-happpenings...vet inte riktigt...ska suga på den karamellen.
Vi har fått snö även i Skåne och det är så vackert ute. Däremot har jag jobbat lite mycket och känner mig inte "i fas" med julen. Lite småpyssel vill jag hinna med! Någon julstress känner jag i och för sig inte. Det blir som det blir! Det handlar nog mer om att fånga stunden och hinna med att njuta av denna tiden. Så jag och Björn har nu suttit och pratat kring vad vi vill med julen och mellandagarna. Lite ledigt blir det ju och då gäller det att inte fylla på med alltför mycket utan även ha tid för det där sköna, läsa en bok, promenader och bara umgås med nära ooch kära.

Vår julklapp till varandra blir en långhelg på Asia SPA i början på januari www.varbersstadshotel.com. YES, gissa om jag längtar. Jag har varit där 2 ggr tidigare men det blir första gången för min man. Där är underbart och perfekta stället för att få ny energi.

Nu börjar det dofta gott av söndagsmiddag och jag ska hälla upp min goda grönkål jag gjort!
Skriver snart igen!

söndag 13 december 2009

Inspirationskalender, trevliga möten och rimfrost...

Jippi! I fredags fick jag tag på Paulo Coelhos kalender för 2010 - INSPIRATION heter den denna gång. Jag sökte på nätet i torsdagskväll men den var slut överallt. Så i fredagsförmiddag blev det en tur på stan hos ett par bokhandlare och JAAA på ena stället fanns den kvar. Så glad jag blev!

Känns bra att fylla denna vackra kalender nästa år! Jag tror på ett riktigt bra 2010!

I fredags var det Glögg Afterwork och det kom ett gäng med trevliga människor. Alltid lika kul med möten. Intressanta samtal och nya kontakter! Tack Sofia för att du kom och signerade din fina bok. Erbjudandet på 190 kr för boken kvarstår fram till jul. Många passade på att fixa julklappar så jag hade fullt upp med julklappsinslagning.

Jag hade min kompis Lottas mamma här på besök, så efter After Workglöggen blev det indisk restaurang. Det finns bara två indiska restauranger i Helsingborg och vi valde den trevligaste av dom två, Papadam på Bruksgatan. På morgonen kom Lotta hit från Ljughusen och åt frukost inann det var dags för en Be Happy-dag i butiken. Full rulle på julförsäljningen. Det är jättekul att hjälpa kunderna att sätta ihop fina julklappar och sen göra fina paket. Efter jobbet blev det en god soppa på Chateau Foret innan det var dags för mina vänner att åka hem.

På kvällen var jag och min man på julmiddag på Helsing tillsammans med goda vänner på. En 5-rätters middag med utvalda råvaror blev en riktig smakupplevelse. Kvällens höjdpunkt blev helt klart grönkål kokt i grädde och citron och sen friterad. Mmmmm...vi blev alla överraskade av att något så enkelt kunde smaka så ljuvligt.

Så det har varit sociala dagar med god mat. Idag känns det skönt med en oplanerad dag tillsammans med min man.Vi sitter just nu med varsin dator. Björn spelar Robbie Willams på Youtube, just nu" Come undone". Riktigt bra! Ska be honom spela "Angel" efter denna låt. I eftermiddag blir det ett besök på Ramlösa Julmarknad. Förra året var jag med och arrengerade marknaden men i år tyckte jag det fick räcka med butiken och web-butiken. Så det blir skönt att bara få gå dit och dricka varm choklad och träffa vänner. Bor du i närheten så rekommenderar jag ett besök. Julmarknaden är i Ramlösa brunnspark mellan 14-17.

Härligt kyligt väder idag och i morse var det rimfrost ute. Önskar er en fin Lucia med många ljus, pepparkakor och kärleksfulla tankar.

tisdag 8 december 2009

Glögg Afterwork & signering av boken Modig

På fredag ( 11 dec) mellan 16-18 är det Glögg Afterwork på Be Happy. Då har vi Sofia Sivertsdotter på besök. Sofia är professionell coach och har tillsammans med Carl Lindeborg skrivit boken Modig. En handbok i konsten i att leva modigt. Det blir en kort presentation om boken & sen finns möjlighet att få boken signerad. Julklappspris 190 kr (o.p. 270 kr)

Läs mer om boken och Sofia på http://www.authentic-avenue.com/

Så välkommen att titta in på lite värmande glögg och hitta bästa julklapparna på Be Happy.
Butiken är fylld med vacker keramik, choklad, inpirationskort och härliga hudvårdsprodukter. Naturligt och väldoftande!
Har du hittat julklänningen ännu? Spirit of Maya´s underbara velourklänningar blir garanterat favoriten i garderoben. Mjukt, kvinnligt och ekologiskt. Finns i flera färger - hitta din favorit!

The Rose i colourorganic green -1750 kr


Vet du att du kommer så maila gärna på ulrika@behappy.se så vet jag hur mycket glögg jag ska värma.
Välkommen!

måndag 7 december 2009

Vila och gränssättning!

Ibland är vila det bästa för återhämtning. Nu har flera av mina måndagar gått åt till att vila upp mig då jag inte mått riktigt bra. Jag känner lite besvikelse då jag planerat att göra annat. Men samtidigt tar jag tillfället i akt att fundera över vad som tar energi och vad som ger energi. Det tål även att reflektera över vad som tillhör mig och vad som är någon annans.
Är det alltid våra egna känslor vi känner? Det tror inte jag, jag tror att beroende på känslighet tar vi på oss andras känslor och upplevelser. Här är gränsdragning ett måste. Det handlar inte om att bli okänslig utan helt enkelt att ta hand om sitt eget och låta andras "skräp" passera.
Inte gå in i någon annans dramer utan hålla sig till sina egna. Det kan vara fullt tillräckligt ibland!

Jag märker att jag konfronterats en hel del med detta genom min butik. För då är jag "offentlig" och möter människor hela tiden. Härligt och roligt! Men också utmanande....vad är mina gränser?
Vad behöver jag för att må bra? Hur blir min vardag påfyllande och inte dränerande?

Privata tankar så klart! Men jag har i samtal med vänner förstått att många brottas med detta. Sätta gränser! Säga Nej och att säga Ja! Därför skriver jag några rader om detta här på bloggen.

När jag är knockad i huvudvärk är det inte mycket mer än tänka och vila jag kan göra. När jag sedan piggnar till som nu! då inser jag att jag oftast fått någon insikt jag kan använda för att bli starkare och för att skapa det liv jag vill ha.
Genom meditation och mindfulness finns en enorm nyckel till att vara i sin egen kärna! Den har jag inte använt på länge. Inhale - exhale! Landa in i mitt och låta resten passera som sommarvindar som fläktar förbi.....

Nu är jag hungrig och ser fram emot min mans underbara varma choklad gjord på rismjölk, mörk choklad och råsocker och sen blir det några goda mackor till.

Take Care!

fredag 4 december 2009

Fredagsmys!

Så är det fredag igen! För mig spelar det ingen större roll vilken dag det är. Jag gillar att sätta guldkant på vardagen och gör det gärna. Liten chokladbit till teet....god och vällagad mat....klä sig fint en helt vanlig måndag....eller vad jag känner för. Men visst - fredag är fredag och tid för lite extra mys. MYS - jag träffade en gång en kvinna som tycker att detta ord används för mycket. Mys, mysig används til höger och vänster. Jag funderade på detta och jag personligen använder nog detta ord ganska mycket. Tycker liksom att det är mysigt! Ha, ha ha - mer MYS till världen!


Jag fortsätter i chokladens tecken här på Be Happy. Butiken är välfylld med ekologisk choklad från Prestat, Renée Voltaire, Askinosie och Chocolate Orgániko. Det bjuds på varm choklad i butiken även i helgen. Det blev en lyckad kväll igår med glada kunder som fixade julklappar.


Här i Helsingborg kan vi i helgen njuta av Fredriksdals julmarknad som pågår fre-sön. För oss blir det nog ett besök dit på söndag. Dricka lite glögg och käka stekt "sillamacka med lök" det är njutning det. För mer info besök http://www.fredriksdal.se/ På marknaden hittar du mycket spännande som är tillverkat i trakten. Miljön är otroligt vacker och julstämmningen på topp!


Önskar dig en fin helg och njut av adventstiden! Skriver kanske något inlägg i helgen.

onsdag 2 december 2009

Julklappsinspiration med smak av choklad

Imorgon är det en liten happening på Be Happy. Mellan 17-19 har vi chokladtema i butiken. Ann-Sofie Malmgren från ScandChoko http://www.scandchoko.se/ finns på plats och bjuder på varm choklad och chokladprovning. All chokladen är ekologisk och av bästa kvalité. Perfekt att ha med på glöggfesten istället för en blomma.
Det är roligt att skapa olika events i butiken! Min önskan är att Be Happy blir en mötesplats. Ett ställe där du kan få inspiration, hitta schyssta produkter, ta en kopp te och handla ekologiskt. För en skönare & grönare värld!

Välkommen att titta förbi imorgon!

Dessa dagar har jag spelat årets julerbjudande från Fönix musik i butiken - Music for wellbeing 4. Priset är endast 79 kr! Så en perfekt liten julkapp till någon du tycker om. Skön och avslappnaden musik för lugna stunder.

Klicka för att komma till butiken - Det är gratis frakt hela december!