torsdag 4 augusti 2011

Soft sommardag...

Häromkvällen hade vi grillmys på terassen...
Varmt och soligtute - men jag har mest varit inomhus idag. Har varit trött hela dagen och det går knappt att sitta i solen på terassen. Linn och jag har varit själva ett par timmar nu och legat inne i en sval säng gosat, läst saga och vilat. Njutning! Den här sommaren har blivit annorlunda på många plan. Ledighet tillsammans har gjort att vi kommit in mer i våra föräldrarroller och inte minst som man och hustru. En liten bebis, innebär att allt fokus riktas till barnet och det är lätt att tappa bort varandra mitt i allt. Vår ledighet har gjort oss gott hela familjen.
Jag har fått tillbaka eksem på händerna och blir återigen påmind om balansen i allt. En del menar att allergier ligger främst på det mentala planet.
Jag tror att det är en kombination av mentalt och vad vi äter. Men att allergier kan balanseras upp och läka ut. Jag har tålt mjölkprodukter bättre under graviditeten, då ökar också antihistamin-halten i kroppen och många märker att allergier blir förbättras. Jag har "slarvat" en hel del då jag ju också hängt på Björns LCHF diet en del. Det har blivit mer mjölkprodukter än jag är van vid. Nu i sommar även en del glass, samt min nyvunna passion för eko nescafé med en skvätt grädde i. Hmmm...jaa.... och så den mörka chokladen som äts här dagligen. I morse vaknade jag av att det kliade och vätskade sig på några fingrar. Jag låg och analyserade vad det kunde vara. En förhöjd pitta! Så måttlighet vad gäller överstimulans är det som gäller. Så en daglig kopp kaffe får det bli mer sällan och mörk choklad kan ju faktiskt njutas en ruta i taget... Det är bra att undvika extrem hetta (kanske inte så svårt i detta land), stress och kryddig mat när huden visar obalans i form av eksem. Jag lever - Jag lär!
Jag har ju alla verktyg så det är bara att ta reda på vad kroppen vill ha just nu. Dagens spirulinadrink kändes positiv för kropp och sinne.
Likaså min morgonsmothie med hallon, kokosmjöl(ja mjöl, inte mjölk...kokosmjöl innehåller låg ande kolhydrater men bra med fibrer och protein), linfröolja, kokosolja, kardemumma och lite annat gott...På toppen ringlar jag orostat mandelsmör. Mmmmm....mums och jag håller mig mätt länge.
Maten är vår medicin och det gäller att hitta det vi mår bäst av. Vilket ju kan variera efter årstid, ålder mm. Ayurvedisk kunskap - livskunskap. Vackert!

1 kommentar:

Britt sa...

Jag gillar när du skriver om kosten och dess fördelar lär mig mer och mer.