onsdag 16 november 2011

Auyrvedisk livsstilsrådgivning.....

Det blir en del i mitt nya Be Happy. Att vägleda människor med ayurvedan som ett redskap. Inte en strikt ayurvedisk konsultation med pulstagning och listor med vad man får äta och inte äta. Utan mer som ett coachingsamtal ( dock ett utnött begrepp "coaching") Men som en vägledning.... en förståelse av dina styrkor och var du har dina svaga punkter. Ett samtal där du hittar mer av den du är och dina resurser. Ayuveda betyder läran om livet. Vi är alla olika och när vi förstår dessa olikheter och börja verka därefter då händer magiska saker. Både i dig, i dina relationer hemma och på jobbet.
När jag nu har en paus från mitt yrkesliv och är mamma på heltid...då kommer det också fram vad jag älskar att göra. Genom att kliva tillbaka från jobb, springa på stan, stress, "surret"... kan jag lättare urskilja och lyssna till min egen röst. Mina önskningar, mitt kunnande, min livsuppgift. Har du hittat din? Det är ett sökande....Jag tror att ens livsuppgift är ganska tydlig men hur vi utövar den kan skilja sig mycket genom åren och den situation vi just nu är i. Vad älskar du att göra? När hamnar du i flow? Vad är viktigt för dig?
Jag älskar många saker men när jag tittar närmare finns en del gemensamma nämnare. Vissa grundvärderingar som återkommer. Jag kommer nog alltid vara en mångsysslare. Vill inte hamna i ett fack.
- Det har alltid hänt mycket kring Ulrika, sa min pappa i sitt tal till mig på min bröllopsdag. Han fyllde i med ....Det kommer det nog fortsätta göra.
Jag ler och instämmer! Ja, jag har mycket Vata i mig och lätt till nya idéer, kreativitet och passion är viktigt för mig. Jag håller inte fast vid något som inte funkar. Är nog lite för otålig ibland! Men va sjutton, våga och vinn. Det kostar på ibland att våga. Men det ger också en frihetskänsla och jag förväntar mig inte att "samhället" ska fixa allt åt mig. Jag gillar att rå mig själv! Entreprenör som jag är.
Jobb och fritid sitter liksom ihop för mig. Nu är jag mamma och sätter det som min främsta uppgift. En ny härlig utmaning! Jag har verkligen nytta av att vara flexibel och kreativ i min mammaroll. Det roligast jag någonsin gjort. Jag inbillar mig att jag även blir bättre i min yrkesroll....eller bättre kanske är fel ordval. Men mer hel och mer hemma på något vis.
Bla, bla, bla.....skönt att blogga av sig ibland.

Happy....Happiness....Be Happy


1 kommentar:

Erika sa...

jättefint skrivit, det låter så bra med din ayurveda-inspirerande vägledning. Klokt. Njut av ditt mellanrum som du har där du får tänka efter i lugn och ro...

ska bli spännande att se vart det leder.

kram Erika