måndag 5 december 2011

Nytt inlägg.....

Idag är jag off, inåtvänd och frusen. Ingen bra dag att skriva. Men jag vill att detta ska vara en ÄKTA blogg. En blogg om livet,om känslor, reflektioner, inspiration, glädje men ibland bara vardag.
Idag är det VARDAG med stora bokstäver. Vi tittade på ett hus i helgen som blev en stor besvikelse. Nu får hela flyttprocessen läggas på hyllan. Förra inlägget handlade om vindarna som rör om. Ja...det blåser...det rör om. Vi hittar helt enkelt inget bra hus att hyra. Tillit.
Träffade en vän idag. Vi pratade om tillit och att verkligen prövas i tillit. Det är en sak att prata om den. Sen när vi står där ute i blåsten och inte vet vilken väg vi ska ta. Då vill man plötsligt ha lite kontroll i hela den där tillitsprocessen. Hur känner ni med tilliten?
Kan den ha olika ansikten? Är det magkänslan, intuitionen som är tilliten? Yttre "tecken" har dom med tillit att göra? Tålamod...är det detsamma som tillit? Mmmmm....kanske ibland. Jag har inget bra svar. Men jag vet att tilliten finns i mitt inre. För när jag söker den utom mig själv då tappar jag oftast bort mig på vägen. Gud? Är min tillit hos Gud? Vart finns Gud? Djupa frågor en kall decembermåndag. För mig finns Gud i och omkring mig. Jag tror att vi alla är en del av det gudomliga. Be så ska du få! Jag tror på att lämna över och få kraft. Men det är en balans med det egna ansvaret. Jag tror att kraften finns hos oss. Att vi själva kan påverka vår tillvaro. Men att vi också kan be om hjälp. Kruxet kan ju vara att veta vad vi ska be om....Tankar.....
Jag fryser. Konstaterar att jag starkt ogillar att frysa. Jag har massor av bra tips för att komma på banan igen. Men mörkret och kylan tar energi. Vår flyttkarusell tar energi. En trötthet finns i mitt sinne. Jag längtar efter yoga. Var just inne på Yogavitas hemsida....Karin har yoga i Båstad i jul. Har aldrig yogat för henne. Men sugen att prova!
Detta blir ett naket, kort inlägg. Nu ska jag till Coop och handla.
Imorgon är en annan dag.

2 kommentarer:

Nina sa...

Alla har vi uppsanddowns, konstigt vore det om inte du också har det eller hur?
Imorgon är en annan dag.

Kram

Ulrika Forsell sa...

Javisst är det så Nina! Det är just det som är livet...alla färgerna...alla skiftningarna....kram