torsdag 1 december 2011

Det friskar i.....


Vi hade adventsmiddag här i söndags....i stormen. Tända ljus, kalkon och julmustsås a lá Pernilla Wahlgren, pepparkakscheesecake och adventsfint. Ute ven stormen och vi skrattade och sa - Det friskar i!!! blir inte alls kul när jag skriver det här på bloggen.....men det blev liksom ett mantra där på eftermiddagen....Det friskar i. Blåst kan vara väldigt intressant, ofta händer även saker inom oss människor. Det blåser upp till ytan, blåser bort, rör om.
Vi är mitt i en förändring. Nu har det tagit fart och huset säljs i dagarna. Om vindarna inte blåser iväg med köparen :) Vart tar vi vägen? Mmmmm...inget klart ännu. Ska titta på ett hus i helgen. Inte i Helsingborg. Flytta! Hur känns det? Lugnt. Faktiskt....känns det lugnt på något vis. Lite vemodigt att lämna Helsingborg om det nu blir så. Det vet vi inte ännu. Men jag har en känsla...inom mig.....som andas Nytt! Man måste "våga för att vinna" sa dom igår på Bonde söker fru. Yes! Men det där steget ut i det okända. När man stänger en dörr utan att helt ha koll på vad nästa dörr går till....det är lite läskigt. Jag har gjort det förut. Resultatet har alltid varit positivt. Styrka, lätthet och kärlek.
Jag är kär i min familj!!! Min dotter, min man, mina bonusar, föräldrar, syskon och vänner. Vilken oändlig rikedom. Att ha något som bär om jag faller. Att dela livet med, kärleken. Visst blir det större när vi delar? Det var en nöt jag knäckte för länge sedan....när jag varit bonusmamma ett par år. Från att det kändes konstigt att dela min man med hans barn...... Jag var ju ung 28 år och utan egna barn. Tror sjutton att det var märkligt och jobbigt att blir bonusmamma till 4 barn äver en natt. Minns en morgon när jag vaknade och det låg tre barn i sängen vid sidan av min man. Vad gör jag här? undrade jag. Jag kan le åt det nu. Men det var tufft! Åren gick och jag kämpade...Mot vad? Egot kanske....Så märkte jag bara en dag! När jag släpper kärleken fri, droppar egot. Släpper kontrollen DÅ händer det magiska. Kärleken blir ännu större, livet så otroligt mycket enklare att leva och luften lätt att andas. Ahaa!
Finns det någonting du försöker kontrollera? Är det något du önskar släppa för att resa med lättare bagage? Gör det NU! Passa på när vindarna viner. Release!
Imorgon sticker vi i väg på liten jul weekend. Jag, Björn och Linn. Blir skönt att bara få vara ett par dagar. Särskilt min kära man som jobar mycket behöver få vara ledig. Inga mer husvisningar förhoppningsvis....så SKÖNT. Sen är det ju lite bök med att flytta men samtidigt spännande .En liten lillsemester är på sin plats. Julbord, mysa framför öppen spis, ha tid att prata igenom allt vi står inför. Njuta av lillan tillsammans.
Vad gör ni så här i adventstid? Titta gärna in på Lisen Sundgrens fina blogg för inspiration till julpyssel. Lisen är nominerad i tävlingen Sveriges bästa gröna bloggar. Hon ligger mycket bra till - Rösta här.
Há en fin dag i blåsten. Tänk på att balansera Vata nu i vinden. Varm mat och dryck, håll dig varm. Vila och meditera. Håll kontakt med jorden. Pyssla med blommor, mossa, grenar, baka och använd dina händer. Det balansera luft elementet.
Kram!

1 kommentar:

Heléne sa...

Vilken fin bild! Tack för tips på VATA! Ska snart sätta mig och sticka strumpor! Kram Heléne