tisdag 21 februari 2012

Låg

Jag känner mig lite låg idag. Hittar inte riktigt fokus. Min dotter och familj är mitt innersta lysande fokus. Men nu pratar jag om något annat. Om mig och min drivkraft. Ibland blir det för mycket Vata energi i livet. Vatan som finns i oss alla (ayurveda) med sin rörliga, kreativa, ofokuserade, rastlösa energi blir dominant. Men rastlösheten och kreativiteten kan också ge en viss passivitet. Det blir så mycket tankar att det inte blir något gjort. Jag älskar att vara mamma och att vara hemma med min lilla. Men har hela tiden sett att det kommer vara i kombination med att jag jobbar med Be Happy. Det börjar bli dags att ta klivet ut och erbjuda mina tjänster. Men där någonstans blir jag passiv och hittar inte fokus. Vad kan jag, vad vill jag förmedla? Känner en smekning av dåligt självförtroende. Eller är det bara en flykt? Nu skriver jag naket men behöver hitta kärnan. Det gör jag ofta i orden, när fingrarna får glida snabbt, snabbt över tangenterna. Utan värdering, bara leka fram vad jag söker. Ett svar, ett fokus! Ler lite då jag plötsligt slås av tanken att min kära vän Eva-Lotta Runfors driver ett företag som heter Nytt Fokus. Dessutom hade hon nyligen ett föredrag om att hitta sina inre Drivkrafter. Jag kunde inte gå på det. Men kanske ska jag slå henne en pling. Min fina vän som jag inte träffat på så länge.
För jag vet ju att där inne finns svaren. Den inre drivkraften. Den ska bara hitta en form. Det är den jag inte hittar. Ha, ha! Då vet jag ju i alla fall vad jag letar efter - Formen. Kanske även formen inför badsäsongen :) .....Det kanske är så enkelt - att det är lite humor som behövs. Ibland kan jag glömma bort humorn och ta allt så allvarligt. Någon mer som känner igen sig i detta? Jag krånglar till saker och som Paulo Coelho skriver i en av sina böcker - Djävulen sitter i detaljerna. Bättre då att hitta glädjen och - go with the flow. En form med glädje.....fast glädjen har nog ingen form. Den är nog mer fri och levande, sprallig och hoppig men också lung och flytande. Som en aldrig sinande ström. Vi kan välja att simma i den där strömmen. Men vi kan också vända och försöka simma motströms. Då blir det tungt, vi blir trötta och det känns motigt. Så jag flyter med. Omge mig med människor jag älskar och som också vill simma i den där strömmen.
Kontentan av detta vimsiga inlägg? Ring en vän. Jaa...jag behöver lite härlig väninne tid. Det var längesen! Behöver ett lyssnande öra för att spara min mans :) och slippa alla manliga lösningar på problem som kanske egentligen inte finns. Hmmm....Jaaa, jag tror faktiskt att jag hittade en nyckel. Så tack för detta inlägg.

Há en mysig kväll i soffan, på yogamattan, vid köksbordet eller vad du nu gör. KRAM!

1 kommentar:

Erika Green sa...

You're not alone :-) Det är verkligen en konst att ge form för drivkrafterna, en stor utmaning, jag är på samma virrande väg som du, jag vet att vi är på väg mot något himlens bra och starkt!!! Jag har bett Eva-Lotta ha en forsättnings-kväll om precis det du skrev!

Stor kram Erika