fredag 24 februari 2012

Lyx i vardagen!

Fredag och pappaledig dag  för mannen. Det innebär möjlighet till egentid för mamma Ulrika. Idag var det läge att utnyttja alla hjärtansdag presenten i form av inträde till Båstad Kallbadhus. Sagt och gjort! Jag packade ihop duschgrejor, rotade fram bikinin och gav mig iväg den korta promenaden till bryggan och badhuset. Vindarna var ganska intensiva - men milda. Wow! milda vårvindar och ett annat ljus ute. Ett vårljus som inte kan beskrivas utan bara kan upplevas av oss nordbor efter en mörk höst och vinter.
What a view!

Min mössa har varit en räddning i vinter.
Kallbadhuset är ganska nytt, ljust och fräscht. Det var guld att bara få sitta ned i en varm bastu och blicka ut över havet. Känna värmen göra musklerna mjuka....Det blev inget dopp i havet. Det fegar jag på än så länge. Men ett dopp i varma utomhus poolen förde faktiskt tankarna till en grekisk ö. Hmm...hur då undrar du kanske. Jo, när jag satt där och kände vinden blåsa i ansiktet medan det varma vattnet omslöt kroppen så blundade jag. Det kändes inte att vinden var kall eftersom vattnet var så vamt. Jag har varit en del i grekiska ö-världen och det blåser ofta ute på öarna. Inga kalla vindar men det kan friska i ordentligt. Jag fick just den där känslan. Vindbiten efter en dag på en grekisk sandstrand och så strosande i små gränder på väg hem till sitt hyrda rum. Då blir värmen kompakt och intensiv. Vad är då bättre än att sitta ned på en grekisk taverna med en kall öl och lite salta pommes?! En grekisk sallad är ju ett ännu bättre val. Med stora smakrika tomater, mild lök och fetaost som bara smälter i munnen. Oj vad tankarna vandrade iväg...Nu befann jag mig på Bjäre i Båstad och en varm pool vid havet. Inte fy skam det heller. Det blev en stund i relaxen också med en smaskig smoothie och anteckningsbok med för att skriva ned alla kreativa tankar. Det kom inga! Jag la ned penna och papper efter en sidas skrivande. Bläddrade igenom en dansk mattidning istället. Konstaterade att det inte går att tvinga fram något. Det får mogna fram. Som en graviditet. Alla stadier måste få ha sin tid. Ansiktsmask i bastun och min favoritolja in masserad efter duschen och avkopplingen var total. Så enkelt att fylla på med ny energi!
Glad efter liten Spa stund...
Det blev god soppa till lunch som Björn lagat. Promenad och fika på Bakfickan har också hunnits med. Vår After Work.....eller After week eller Fredagsmys.... Kaffe med grädde och minisemla! Hämtade ett paket från Råvarubutiken - äkta vaniljpulver, agavesirap, mandelsmör och annat gott. Dom har jättemycket bra, nyttiga och prisvärda produkter. Titta in!
Så var det helg igen! Vad ska du hitta på? Hoppas du tar dig tid att njuta. Kram!


1 kommentar:

Marika sa...

Ska gå på yoga kurs idag. Sen ska vi äta på grekisk restaurang. Ska verkligen njuta!