torsdag 19 april 2012

Dagen idag!

Ett inlägg om hur det går med min utmaning att minska kolhydrater mm. Frukosten bestod av vår goda morgonsmoothie som både jag och Linn står oss bra på.
Vår morgonsmoothie
2 dl eko havremjölk
1 msk kokosolja ( vi använder Holistics som är supergod)
1 msk Smoothiemix med risprotein, acai, fläder och björnbär (från Renée Voltaire, ger bra mättnadskänsla och massa nyttigheter)
1 msk nyponmjöl
1 msk vit mandelpasta
kardemumma
eko hallon & eko blåbär (som jag värmer varsamt för att slippa iskall smoothie)
ibland en skvätt eko grädde
Mixa! vi toppar med kokos och jag tar även cacaonibs på min. Mumsigt och mättande! Ibland tar jag även ett kokt ägg eller keso med kokos och kardemumma till. Det är kul att Linn gillar smoothie. Ibland får hon gröt men absolut inte jättemycket. Känns lite konstigt att proppa i henne massor av snabba kolhydrater. Visst får hon kolhydrater, självklart. Men all denna välling och gröt som ges i tid och otid till barn...det tror jag inte riktigt på. Inte alla fruktpuréer heller. Det triggar ju igång sötsuget från början. Likaså russin och annan torkad frukt. Massor av koncentrerat socker. Bär däremot tor jag är bättre. Vår dotter total vägrar banan och det gråter vi inte för. Nu kan det ju vara så att detta blir hennes favortifrukt och då är ju det helt OK så klart.....Lite barnmats tankar mitt i allt.

Det blev en förmiddags cappucino ( en kopp espresso med en mix av skummad havremjölk/ grädde).
Innan lunch tog vi en långpromenad, så vackert med alla vitsipporna.

 Här är en del backar i Båstad och det känns i benen när man skjuter ca 25 kg framför sig med vagn och barn :)
Vi fick besök av bonussonen Oscar efter lunchen och det är alltid lika kul. Han är 17 år och visst är det härligt att "hänga" med ungdomarna?! Innan han skulle iväg på träning tog vi mellis. Det blev vispad grädde med äkta vanilj, turkisk yoghurt, kokos, varma hallon och blåbär. Vi toppade med lite kokossocker och kokos. Gav en skön mättnad och ljuvligt gott! ...och bara lite kolhydrater.
Till kvällsmat omelett med ost, rökt lax och avocado.
Jag kommer inte uppdatera med mina måltider varje dag. Ni kan vara lugna! Men idag är inspirationen på topp. Har bläddrat i LCHF kokböcker och fått massor av inspiration. Dock kan jag tycka en del recept innehåller lite väl mycket grädde och creme fraiche. Men inspireras kan man göra och allt beror ju på.....för vissa passar det bra och för vissa mindre bra. Jag mådde väldigt bra när vi käkade åt LCHF hållet förra våren / sommaren. Inte strikt för det passar mig inte, men ökade på en del med bra fett och plockade bort bröd, pasta mm. Så nu blir det lite åt det hållet. Jag har även kul raw food böcker men jag är allergisk mot en del nötter och det är så mycket nötter i den maten. Även ganska mycket torkad frukt som innehåller hög andel socker. Men visst även här går att hitta godbitar och nya smaker.

Det är en vacker kväll och fortfarande aningen ljust ute. Imorgon är det redan fredag och denna helg ska vi till Köpenhamn. Så skönt! Skriver mer om det.
Hur har er dag varit?
Há en lovely afton!
1 kommentar:

Linn sa...

Hej igen!
Det är SÅ roligt att läsa din bogg och jag är SÅ glad att jag hittade hit. Har ätit LCHF idag och inte småätit någonting. Känns underbart. Jag äter endel mjölkprodukter. Laktosfri, för jag är laktosintollerant. Funderar ibland över om jag borde hitta andra alternativ och ta bort mjölken helt, men har bestämt att ta ett steg i taget. Börjar med socker, pasta, bröd etc. Tror det blir lättare än att ändra allt på en gång. Bakade mitt första fröbröd igår och åt till en sallad. MUMS!
Din smoothie lät god. Kanske ska testa den. Tack än en gång för inspirationen. Kram