onsdag 25 april 2012

Knoppar!

När jag ser ut på åsen ligger det ett rosa/lila skimmer över träden. Knopparna börjar slå ut och snart ändras nyanserna till grönt. Varje år är det samma skådespel som utspelas. Man vill stoppa tiden och insupa varje ögonblick. Det är nästan omöjligt att hänga med (hur mycket man än övar på mindfulness, att vara här och nu). Vitsipporna står i blom, magnolian börjar slå ut och blommar ju endast några dagar. Mmmm....bara att njuta! Värmen är också på gång verkar det som. Hoppas det blir en varm och skön valborg i år.

Köpenhamn var bra! Hotellet kommer vi inte återvända till. Blev fel från början och det saknades värme från personalen. Axel Hotel Guldsmeden är däremot värt ett besök. Men undvik Bertram Hotel Guldsmeden (olika ägare). Torvehallerne blev utflyktsmålet i söndags. Vi hade tur och lyckades pricka in deras Okodag. Massor av jippo och mycket ekologiskt. Även inne i hallarna fanns gott om ekologiskt.  Björn köpte eko konjak och rom som tappades upp på flaskor. Bara att ta med nästa gång för påfyllning. Vi handlade inte så mycket eftersom vi var kvar en dag till. Annars fanns där ju kött, fisk, ost och grönsaker i mängder.


Cupcakes i alla de former. Så söta och frestande! Min socker /kolhydrat utmaning fick paus och vi beställde cappucino och lemon/coco samt choklad cupcake. Nej! det var faktsikt inte gott. Det var alldeles för sött vilket jag ju kunde räkna ut innan. Men ibland bara "måste" man prova. Dom hade jättevackra askar där man kunde köpa cupcakes för take away. Kul att ta med när man ska till någon på fika.
Mer kolhydrater! :) Bröd på långa rader.....Lite eko Bregott på det....Ibland är det bara såå gott med bröd.

Men här hittade min man något som passade honom. Stenåldersmat. No sugar, no carb.  Jag provade en wrap av ekoägg med lax i. Jättegott! Mättade behagligt.

När man är på resande fot blir ofta matvanorna lite annorlunda och det får vara helt OK. Jag älskar att vara ute och käka. När jag hittar bra ställen vill säga. Det gjorde vi denna helg. Danskarna är bra på det här med ekologiskt. Det er et dejligt land, vårt kära grannland. 

Nu är vi tillbaka hemma. Det har varit en regnig dag och först nu framåt kvällen tog vi en kort promenad för lite frisk luft. Jag har skrivit på detta inlägg hela dagen men inte hunnit avsluta. Jag hade tänkte skriva om fler saker men nu är inspirationen inte där. Så det får bli imorgon eller en annan dag. 
Nu tv-soffan!


6 kommentarer:

marie jm sa...

åh va härligt o gott det ser ut!! och va sugen jag blir på Köpenhamn! var alldeles för länge sen... ha en skön kväll där i soffan!

Ulrika Forsell sa...

Jag Köpenhamn är underbart! Må så gott Marie! kram

Solgården sa...

Jag blir ännu mer sugen att besök Köpenhamn nu, jag och min man bara ÄLSKAR den staden. Kanske blir en tur framöver :)

Linn sa...

Låter mysigt med en Köpenhamnstur! Måste erkänna att cupcakesen såg lockande goda ut. Igår var jag SÅ nära att ge efter för mitt sötsug, men jag stod emot. 10:e dagen utan socker nu. Har inte bestämt mig för om det känns bra eller dåligt än:)

Ulrika Forsell sa...

Solgården: Om ni åker dit så missa ej Torvehallerne. Lite häng i Nyhavn är ju alltid mysigt med. :)
Linn! Bra 10 dgr utan socker. Jag försöker ransonera mina intag ;) och göra klokare val. Men den mörka chokladen har jag svårt att låta bli. Men det är stor skillnad om det är socker eller råsocker i tycker jag. Jag är mycket hemma med min Linn och behöver det där lilla extra som avbrott på dagarna. Så jag utmanar mig att hitta kul alternativ. Ett par dagar har vi kört bär med grädde, kokos och cacaonibs till em fikat. Fortsatt lycka till med ditt sockeruppehåll. Är du också mammaledig? kram

Linn sa...

Ja, jag är mammaledig. Hemma med en liten Wilmer 9 månader. Det är mysigt. Det är nummer tre och inte lugnt en sekund. Det intressanta med att avstå från socker är att jag börjar fundera över VAD jag är sugen på. Förut har jag stillat mitt sockersug med vad som helst. Både godis, chips, läsk, pasta etc. Nu efter 10 dagar utan socker längtar jag efter MÖRK choklad och frukt. Tänker att jag i framtiden ska välja det socker jag stoppar i mig med omsorg. En vecka till hoppas jag orka utan, men på fredag nästa vecka åker jag på spa och då ska jag äta det som serveras och NJUTA av det. Kram