lördag 21 april 2012

Köpenhamn och vårkänslor....

Just tillbaka på rummet efter en kvällspromenad och spontan middag på BioMio, ekologisk restaurang med trevlig atmosfär.
Underbart god ekologisk mat på BioMio. Linn gillade förrätten men tapenade, krispigt bröd och grönsaksstavar.

Dagen har varit bra! Vi körde in i ett regnigt Köpenhamn men det blev kortvarigt. Snart lättade regnet och solen tittade fram. Vi bor på Bertrams Hotel Guldsmeden. Tidigare har vi bott på Axel Hotel Guldsmeden och där var bättre. Kanske påverkas mitt intryck av att en surmulen man mötte oss i receptionen. Han meddelade surt att dom inte hade några barn bekvämligheter i form av barnstol eller barnsäng och att deras policy var inga gäster under 18 år. Kändes ju välkomnande....Ja, där stod vi med skägget i brevlådan. Vi har bokat denna helg med specialpris via Helsingborgs Dagblad. Där framgick inte att man ej fick ha med barn. Men nu stod vi här med den sure mannen som menade att det var OK för denna gång typ, men att vi skulle vara medvetna om att gästerna förväntade sig barnfritt. Hmm...jag kände mig besviken och irriterad. Han kunde ju sagt det på mycket trevligare sätt. Ett missförstånd som han bara vänligt kunde upplyst oss om. Men, men...en liten negativ känsla dröjde sig kvar hos mig ett tag. Vi beslöt att detta inte skulle få förstöra vår weekend. Men nästa gång väljer vi helt klart Axel´s om det blir ett Guldsmeds hotel. Där var betydligt gemytligare stämning!!! För övrigt har hotellen en ekologisk inriktning med ekovin i minibaren, eko frukost och eko kroppsprodukter i duschen. Mysig inredning och sköna sängar. Så i stort gillar jag Guldsmeden!
Vi har strosat omkring här på Vesterbro under dagen. Lunchade på ett schysst place med många barnfamiljer. I kassan stod ett kort med texten: Vi "älskar barn och bröst(amning)". Skönt med avslappnad attityd och välkomnande även för barnfamiljer. ;) Man blir så uppmärksam på detta när man kommer in på ett ställe med en barnvagn. En del är så positiva och hjälpsamma. Andra verkar mest besvärade. Märkligt...
Vi hittade en underbar butik Urtehuset fylld med ekologiska produkter. Hudvård, mat, makeup och där fanns även ett eko café. Vi kom nästan när dom skulle stänga så det blev en liten snabb shopping. Där är öppet även söndagar så vi går ev dit imorgon.
Lite "chillande" på hotellrummet. Det var skönt att vila fötterna! Visst är det alltid så när man bor på hotell i storstäder...efter mycket traskande är det så härligt att dra av sig skor och strumpor när man kommer till rummet. Vi beslutade ta en tur på "byn" igen framåt kvällen. Antingen köpa med något ätbart till hotellet eller käka ute. Det går ju inte att planera allt med en liten 1 åring. Det började ju egentligen bli sovdags för henne. Hon somnade i vagnen och vi bestämde att prova BioMio. Linn vaknade när vi kom in men det har funkat kanon. Nu har vi en pigg liten tjej på rummet. Men snart tror jag John Blund kommer igen :)
En bra dag! Mycket ekologiskt och mer blir det imorgon då vi ska besöka Torvehallerne och deras Ekodag som är just imorgon. Så bra!
Nu ska jag bara slänga mig på sängen med mina älsklingar.
Há en skön kväll och kram från Köpenhamn.

2 kommentarer:

annalina sa...

så härligt med lite semester verkar vara så fint i köpenhamn...LINA

Solgården sa...

Vilken underbar blogg du har!'HIt kommer jag att titta in fleeera gånger :)

Ha det så gott i Köpenhamn

Kram/Sofia