torsdag 28 juni 2012

Det bubblar och är stiltje på samma gång....

Jag tror det är en bra sammanfattning på hur jag känner det. Semester ligger framför. Vi väntar på sol och värme. Salta bad och strandlekar. Att ha tid tillsammans, lilla familjen. Tid som inte avbryts av mobilsamtal, mail som måste besvaras, räkningar som ska tas om hand. Bara ledig tid, långa frukostar, utflykter och tid att prata till punkt. Dit kommer vi nog aldrig :) För punkter ligger inte för mig. Vill ha ett ständigt flödande samtal, kreativitet och reflektioner. Min man delar inte alltid denna önskan. Han är inte lika pratsam som jag är. Han är man och jag är kvinna med en del klassiska mönster att "stångas" med. Jag vinklar om det. Det manliga och det kvinnliga skapar en dynamik med möjlighet att utvecklas ännu mer. Se på våra mönster, välja att gå djupare, välja att släppa, välja att pröva något nytt. Eller stå kvar. Vi vill båda framåt! Så här förs en hel del dialoger även om dom oftast startas av mig.
Vi ska vara hemma i Båstad i sommar. Det blir lite utflykter och säkert någon övernattning också. En del besök räknar jag med. Men vi kommer prioritera att få ledig tid. Inte driva hotell! :) Tänker praktisera spontanitet och enkelhet i sommar. Göra det enkelt! Laga mat tillsammans när det kommer folk. Låta alla bidra! Någon annan vill kanske diska. Någon annan vill kanske baka en kaka. Någon annan vill kanske prova vår dammsugare. Släppa på det där att allt ska vara perfekt när någon kommer hit. Jag har vägt den där egenskapen fram och tillbaka. Jag gillar att ha det mysigt och i ordning när det kommer folk. Gillar att laga mat och skapa det där lilla extra. Men ibland finns det inte riktigt tid och ork för det. Det är där jag är nu. Jag gör inte annat än tvättar, lagar mat, städar. Det blir lätt så när man är mycket hemma. När man jobbar hemifrån. Vi har kontoret nära så jobb och fritid går lite ihop. Det gillar vi! Men det har sina svagheter. SÅ - make it simple! Det funkar att dela en pizza med goda vänner. En picnic kan vara som bäst när den är som enklast, ost, bröd, vin. Färska hallon från Tant Grön och vispgrädde...vem kan motstå? Det blir en bra sommar.
Men det krävs ibland att vi tar ett kliv bakåt och begrundar. Vad är det vi behöver? När är jag autentisk? Vad är viktigast för mig och de mina? Min man är mer pitta driven än vad jag är. Han säger gärna Ja och kör på. Han har inte samma känslighet som jag har. Min vata finns hela tiden där för att påminna mig om lugnet, pauserna, balansen. Inte för mycket intryck. Stilla mig och vara noga med att det finns på pluskontot för att jag ska kunna vara social och aktiv. Det gäller att ha förståelse för varandras olikheter och ge varandra utrymme.
Bubblet inom mig handlar om roliga förändringar vi har på gång. Vi ska ÄNTLIGEN prova på att Härarbeta - arbeta där vi gör det bäst. Idén fick vi för många år sedan efter att ha läst boken Härarbeta av Teo Härén. Det gäller att man har en verksamhet som inte är beroende av ens fysiska närvaro. Björns företag funkar lika bra om han befinner sig någon annanstans en period. Han jobbar mycket över Skype, mail och telefon. Så i slutet av augusti drar vi till Mallorca och Palma igen. Whiii!!! Det ska bli så spännande. Vi stannar en månad denna gången. Det är inte en jättelång tid men ändå tillräckligt för att skapa en vardag där. Det blir ju inte semester i vanlig form utan vi kommer jobba därifrån. Jag ska utveckla mitt skrivande. Planera inför hösten. Hoppas kunna ayurveda coacha över Skype och mail. Har en hel del idéer kring Be Happy. Linn och jag ska utforska Palma när Björn jobbar. Så blir det ju siesta på dagarna och kanske skrivandet läggs till sena varma kvällar på terassen. Hoppas ni vill hänga med på min resa som bloggande, härarbetande, mamma och livsnjutare i en salig blandning. Det går att skapa en tillvaro vi önskar! Det går att göra andra val! Vi tar nu ett efterlängtat steg till att göra vår dröm till verklighet.
Men först är det semester här hemma. Sedan är det Palma. Nu är nu!

"Gung, gung, gunga - gunga med mig....." på en lekplats i Palma....

5 kommentarer:

Heléne sa...

Låter härligt! Tänkte komma till Båstad i sommar med barnen. Hade varit kul att träffas! Vi hörs! Kram Heléne

Linn sa...

Vad härligt det låter. Lyssnar just nu på boken Lev livet enklare och funderar mycket över hur vi kan hitta en balans i vardagen. Det låter som om ni gjort det. Vad härligt att åka bort en längre tid. Ha det så bra. Kanske dags att jag nappar på ayurveda coaching till hösten. Kram och ha en underbar sommar

Sophie sa...

Oj nu blev man riktigt avis!!! Go for it säger jag!

Ulrika Forsell sa...

Heléne! Hör av dig när du kommer så ser vi om vi kan få till en träff :) kram
Tack Linn! Låter som en intressant bok, den ska jag kolla upp. Underbar sommar önskar jag dig också!
Yes Sophie! :) kram

Anonym sa...

Så kloka ord! Och vilken härlig sommar ni har framför er! Den blir ju även extra lång tack vare Palmavistelsen! Jag vill även kommentera dina kloka tankar kring att lägga ribban lägre när ni får besök. Som gäst hemma hos andra uppskattar jag enormt mycket att det görs lite enklare! Det blir mycket lugnare och mer avslappnat än att gå all-in som många gör. Men själv stressar jag nästan ihjäl mig innan jag får gäster TROTS att det inte är så jag vill ha det när jag själv går hem till andra.... Men jag skall jobba på saken denna sommar. Ha det riktigt bra önskar Charlotte!