lördag 30 juni 2012

Hamnfest i Båstad och varma vindar...

Vi startade dagen med ett samtal om semestern. Hur vi ska lägga semesterpusslet för att det ska bli som just vi vill ha det. En fortsättning på blogg inlägget igår kan man säga. Vi kom fram till ganska mycket, där över frukostbordet. Vi enades om att följa det som fyller på oss. Något annat har vi inte "råd" med. Jag vill ge det som en sommar utmaning till dig. Vad vill du ta med dig in i hösten? Vad vill du fylla din ledighet med? Vad ger dig energi? Sätt dig själv i främsta rummet (så gott det går med hänsyn till dina närmsta). När du /jag mår bra så gör alla runt omkring oss det också.
Jag provade en kul grej idag. Kom in i fiskebutiken i Boarp för att köpa Röding. Tjejen före mig var så snorkig mot tjejen i kassan, som var sommarjobbare. Jag märkte att "sommarjobbstjejen" intog lite försvar ( vilket jag förstår). Hon imponerade genom att inte vika undan med blicken mot kunden (den snorkiga) Hon höll stadigt blicken när hon lämnade över varorna. Men stämningen gick inte att ta miste på. Jag valde att le mot tjejen i kassan och vårt möte blev positivt. Hon log tillbaka och förhoppningsvis tog hon med sig en gladare känsla resten av dagen. Nästa "grej" blev damen i kassan på blomsterbutiken som såg sur ut men jag var kvar i min glada känsla. Förmodligen smittade min glädje för hon kommenterade att blommorna jag köpte var fina och önskade Trevlig Helg när jag gick. Så kan det vara. Ringar på vattnet. Vart vill jag komma med detta resonemang?
Jooo...genom min mans och mitt samtal i morse där vi båda uttryckte hur vi kände det höjde jag min energi.  Jag fick ur mig känslor jag behövde ventilera och förhoppningsvis min man också (det får ju vara hans ansvar:)) Jag kände mig lättare och gladare. Min energinivå höjdes. Det kunde jag ta med ut i dagen och sprida vidare. Ju mer sanna vi är mot oss själva och ju mer vi tar ansvar för vad vi behöver för att må bra. Desto bättre för alla!  För stunden kanske det inte alltid ser så ut. Vi kanske säger Nej till något/någon annan och det kan kännas konstigt till en början. Men vrider vi på det och vet att vi gör det för vår egen skull och att vi väljer det vi mår bra av och är ärliga mot oss själva....då blir det enklare. Känns det egoistiskt? Måste man ta hänsyn till andra och vad andra känner? Det tål att fundera på. Men jag ser det så här -Att ju ärligare var och en är mot oss själva, ju mer ansvar vi tar i vårt eget liv. Desto mindre "spel" spelar vi. Då går vi inte in i varandras känslor så mycket. Står vi på vår egen dörr matta och håller rent där - då blir det bra. Det är INTE detsamma som att strunta i människor. Utan för mig är det att vara en äkta människa. Med närvaro, med kärlek, med omtanke. När jag är i mig själv helt och fullt då först kan jag vara helt sann med andra människor.

Vi har haft Hamnfest här i Båstad idag. Så vi strosade runt i hamnen och åt stekt strömming med potatismos och rårörda lingon. Jättegott! Potatismos var längesen eftersom jag håller igen på kolhydrater, särskilt snabba. Vi tog en espresso och lite chokladkaka på vårt tillfällig Espresso House som gästar hamnen. Phu! Det blev det som fick bägaren att rinna över. Illamånde, svullen mage och helt svettig och konstig. Pitta reaktion för er som är intresserade av ayurveda. Plus att jag fick en släng av gräsallergi. Varm och lite fuktigt ute (pitta), Stekt sill, lite oljigt (pitta) Kaffe (pitta). Så det blev Underberger för att få till det bittra och pepparmynts te. Nu mår jag bra igen! Det är så här man kan lära sig att balansera sig själv. Tack ayurvedan! Sen är ju det bästa att äta så balanserat så vi slipper illamående. Men ibland behöver vi göra dumma val för att inse. Jag vet nu att högst en kopp kaffe/per dag för mig. Inte stekt sill och potatismos. Nu längtar jag efter en fräsch sallad. Så boken Yogamat som jag beställde häromdagen kommer väl till pass.


To be happy or not, is always a choice.

Inga kommentarer: