måndag 2 juli 2012

Jo men visst är det sommar....


Igår satt vi ute till framåt nio på kvällen, åt en enkel sallad och skålade i rosé. Vi firade 12- årig bröllpsdag och konstaterade att NU börjar vår resa på riktigt. Vi pratade en hel del om åren som gått. Mycket jobbigt som vi gått igenom...men det har gjort oss starka. Ibland behöver man se tillbaka för att hinna ifatt sig själv. Min blogg handlar om nuet. Idag mår jag bra och är stark! Det har inte alltid varit så. Jag vet hur det är att må dåligt. Att bära på rädslor, känna ångest och panik. När jag idag upplever motsatsen är det från hjärtat jag delar. Kanske kan vissa inlägg verkar ytliga, handla om gårdsbutiker och ekologisk vispgrädde med kardemumma doftande dinkelkaka. Eller om hur bra jag mår av yoga! Eller hur lycklig jag är över att äntligen fått bli mamma. Jag har valt att kalla min blogg Be Happy och även mitt företag bär det namnet. Men jag hade nog inte kunnat stå för detta namnet om jag inte gjort den resan jag har. All den där ångestfyllda perioden känns som borta ur mitt liv. Inte förträngd, utan bara lämnad. En erfarenhet, men jag inte behöver älta längre. Idag kan jag tillåta mig själv att vara lycklig i varenda cell. Jag har fått hjälp med att kunna vara där jag är idag. Men resan har jag gjort och gör själv. För det är ett ständigt växande.  Nya utmaningar kommer och vissa mönster är svårare än andra att bryta. Men jag har verktygen idag. Det kan storma upp på havet men det lugnar sig snabbare än förr. Jag känner en sådan gränslös tacksamhet att befinna mig där jag gör just nu. Ett leende sprider sig över min mun. Inget gapskratt utan mer ett lite gåtfullt Mona Lisas leende. Som en visshet finns där, som att jag vet att allt bara blir bättre och bättre, som att jag verkligen vill dela detta men kanske inte helt fullt hittat formen för det. Men bloggen är en bra början! Tack IGEN för du läser.

Detta tänkte jag inte alls skriva om idag. Hur kom jag in på det...Jo bröllopsdagen och lite resumé av vårt äktenskap tills nu. Vi är glada att resa tillsammans. Jag tror det är bra att göra avstämning ibland. Se vart vi står och vart vi vill? Vill vi åt samma håll? Utvecklas vi tillsammans och även var för sig? Ett Äktenskap är att skapa något ÄKTA. Fint tycker jag!

Vi har varit i Helsingborg idag igen. Fikat med kära Ann på Espresso House i Norra Hamnen. SÅ länge sedan jag träffade henne. Härligt att få träffa sina kära vänner. Ibland går vägar lite isär för en stund men så korsas dom igen. När vi inte gör motstånd, utan bara följer med. Ann! om du läser så håller jag tummarna för huset i skogen. ;)
Bonusson den äldre är här med flickvän och OJ vad Linn har haft kul med dom ikväll. Det blev en sen kväll i säng för henne. Men nu är huset nedsläckt och snart är bara jag uppe. Det är skönt med den där stilla stunden på kvällen. Allt för ofta blir det en stund vid TV:n eller datorn. Skriva är en sak men bara strö surfa är inte min egentliga önskan. Jag ska jobba på en liten fin kvällsrutin a lá ayurveda. En kopp te, ett par tända ljus, lugn musik, kanske skriva några rader (för hand), läsa något tänkvärt  och bara andas. JAAA! i ett tyst hus, med sovande älskad familj, med rosa himmel där i horisonten bakom böljande ås....känner jag hur påfyllande det är med det tysta, lugna. Erika en annan vän sms:ade idag om lugnet på Öland. Jag förstår vad hon menar. Här i Båstad är det också ett lugnt tempo ( om vi bortser från kommande tennis veckorna) en bykänsla finns här, nära till allt och naturen som sänker tempot. Men vi behöver stänga av surret för att höra tystnaden. Ta djupa andetag för att känna sommardofterna. Sol eller regn - det är nu det är sommar. Så njut av denna årstid! Det gör jag!

4 kommentarer:

Anna I sa...

Ulrika - du är en klok kvinna. Jag blir så glad när jag läser om din lycka.
Jag hoppas att en dag hitta den energi som du har - jag måst nog söka den nu, tror att det är dags!
Kram på dig!
Anna I

Ulrika Forsell sa...

Anna! Jag tror att vi alla kommer till den punkten där vi behöver söka inåt. Hitta något vi glömt bort! För jag tror det är så det är. Vi föds så fyllda av glädje och är bara i nuet. Så börjar vi glömma och ska anpassa oss till den världen vi kommit till. Till andras förväntningar, till krav och press, system vi ska passa in i. Din energi finns i dig, du ska bara stilla dig och hitta den...igen. KRAM

Solgården sa...

Underbart att läsa! och att du och din man verkar vara så lika, eller uppfattar jag det rätt? kan ibland känna att som kvinna så tänker man oftast djupare och är mer öppen för andliga och själsliga saker, önskar att det kunde komma lite mer in i min mans liv haha ;) men jag kan ju inte tvinga in honom på en livsstil eller ett tankesätt...har du någit tips om hur jag kan få in det i hans liv? ;)

Ha en fortsatt mysig kväll!
Kram/Sofia

Anonym sa...

Hej Ulrika!
Tack för en fin och inspirerande blogg. Jag är själv yogatjej och mamma till en liten dotter så känner igen mej i en hel del av dina tankar. Brukar titta in på bloggen då och då men har inte kommenterat förut. Vill speciellt tacka dej för att du skrev väldigt öppet och fint om tiden före och efter du blev mamma och alla känslor som kommer fram. Ha en fortsatt skön sommar. Kram, Maria