fredag 15 juni 2012

Livspussel!

Hur får du ihop ditt livspussel? Vi jobbar en hel del på att få ihop vårt så att alla inblandade mår allra bäst. Jag tror det viktigaste är att vi är sanna "autentiska " mot oss själva. Känner vi att vi plötsligt blivit både städerska, kokerska och "tvätterska" utan att egentligen vilja det - så är det bästa vi kan göra att uttrycka det. Utifrån vad vi känner, INTE för att skälla ut vår partner. När vi utgår från oss själva i dialogen (inte det samma som diskussion som endast ska vinnas av en av parterna) blir det enklare att förstå den andre. För vad någon känner är ju aldrig FEL. En känsla är inte fel även om den långt ifrån alltid delas med den andre.
När jag blev mamma kom en del nya frågeställningar i vår familj. Värderingar ruskas om, förväntningar ställs på sin spets. Beslut får fattas om och om och om igen. Det som funkade igår, funkar nödvändigtvis inte imorgon. Flexibilitet blir ledordet!
Jag tittade lite på Efter Tio igår på TV4, vilket jag tycker är ett mycket trevligt program. (Ett ålderstecken kanske ;)) Dom pratade om relationer och hur vi håller dom vid liv. Det är viktigt att minnas varför vi en gång valde varandra. Hitta tillbaka till det och samtidigt anpassa oss till vår nuvarande situation. När vardagen tar vid, det är då det blir häftigt. Det är då vi lever livet! Vi kan hämta kraft i meditation, yoga, coaching och personlighets utvecklande kurser eller vad vi nu väljer. Men det går inte att gömma sig i det. I vardagen, i familjen, relationerna, på jobbet det är där vi utmanas. När vi står framför kylskåpet (igen) och ska trolla fram en hälsosam middag. Det är då andetaget behövs...djupt ned i magen. När vi stressar från jobbet för att hämta barn det är då axlarna behöver sjunka. När vi (igen) står med största strykhögen det är då TÅLAMODET  behövs.
Så pussla på god vänner! Bilden blir nog aldrig klar för den ändras hela tiden. Men genom att vända och vrida och faktiskt ha en "inre bild" önskan framför oss så blir det bra. Bättre och bättre!
Há nu en fin helg! Med fotboll eller utan. Jag tror faktiskt vi ska kolla på matchen ikväll. Rikta tankarna mot vinst för Sverige. Heja på och skåla i lite cava.


2 kommentarer:

Solgården sa...

Så kloka ord. Instämmer helt med dig! Ha en skön dag i solen!

kram/Sofia

Anonym sa...

Hejsan Ulrika,
Håller verkligen med dig,Yogan håller mig förankrad i livsglädjen, och ger mig kraft i vardagen, vi behöver andas mer, slappna av i våra axlar, och känna efter vad som verkligen är viktigt!!! Trots att det gick dåligt för Sverige igår, så får vi skåla i lite cava just för att livet är ganska härligt!