onsdag 13 juni 2012

Morgontankar.....

Igår var jag i Helsingborg och träffade goda vänner. Det händer något i en när man återgår till platser som betytt mycket för en. Gör bilden lite helare. Nuet lite tydligare. Helsingborg har betytt mycket för mig. Där hittade jag mer hem till mig själv.... Efter att jag växt upp i Småland och Värnamo där jag sökte något jag faktiskt inte kunde hitta. Det beror inte på platsen i sig, Det handlar om mig och vad som får mig att växa. Så kände jag även igår i Helsingborg. SÅ vacker stad, med sundet, ljuset och alla platser jag så väl känner. Men nu är det ny mark under mina fötter. Ny jordmån att "växa" i. Det tar 40 min att köra från Helsingborg till Båstad. Inte så lång tid....men ändå en stor skillnad. Att svänga av E4:n och ut på bjärehalvön och där bakom åsen eller framför...med havet som vy...ligger Båstad.
Det var med lätta steg jag småsprang in från bilen för att snusa på Linn och pussa min man. HEMMA! Där min familj är. Där vi är.
Nu har jag haft en stund på yogamattan. Det uppfyllde lite av den där längtan jag beskrev i förra inlägget. Förstärkte hemmakänslan! Att vara i mig själv, i min kärna, med mina gränser. Är gränser något vi sätter upp? Eller är det något som stärks ju mer vi är i oss själva, helt naturligt? Jag tror mest på det sist nämnda. När jag är tillfreds med mitt inre, med min tillvaro. När jag känner kärlek djupt inifrån. När jag tar ansvar för MITT liv då blir min intregitet tydligare och inget jag behöver kämpa för att bevara. Kanske läggs för mycket tankar på omgivningen? Istället för att se oss själva. Det vackra som finns i oss alla.
Önskar er alla en fantastisk onsdag. Länkar till ett blogginlägg om att höja energinivån genom att tacka.
Tack! för att just du läser min blogg.

1 kommentar:

Eva och Sandra sa...

Jag har just hittat hit och det verkar som en blogg jag kommer att gilla.
Jag är också mamma och fru med passion för grön livsstil, och hade tidigare en blogg som hette "letar balans" :)
/Eva