tisdag 19 juni 2012

Påfylld!

Jag känner mig så otroligt påfylld och glad efter fika med en vän. Björn tog Linn i eftermiddag och jag körde in till Helsingborg. Solen sken och ute är det grönt, grönt, grönt.
Det blev 2,5 timmars fika i solen på Espresso House i Norra hamnen. När jag och Malena träffas rinner tiden iväg och vi pratar oavbrutet med varandra. Djupa, innerliga samtal som ger sååå mycket. Visst är det härligt med sådana möten? Man speglar ju sig själv i möten med andra. Vi har haft många långa samtal och kommer enkelt in i ett nära samtal även om vi inte setts på länge. En skön och givande vänskap. Tacksam!
Det blir mer och mer att "komma hem" när jag kör in i Båstad. Naturen hänför mig. Livsnjutning! Det är ett privilegium att få bo så här. Särskilt när solen skiner. Igår var energin inte lika hög i regnet....Men efter regn kommer solsken. Både inne och ute.

Midsommar stundar. Det svenskaste av svenska. Midsommarstång, nypotatis, jordgubbar, krans i håret, duka ute i hopp om att molnen ska skingra sig, allsång, svenska flaggan och så någon som ger den klassiska kommentaren "nu vänder det, nu blir dagarna kortare igen" :) Vi firar med mina föräldrar i år. Vi har ingen stående tradition och det känns bra det också. I år blir det sillunch, dans runt stången i Kattvik precis vid havet, grillning på kvällen. Kanske lamm? Förut åt jag inte lamm, men nu händer det ibland. Lite jordgubbar blir det väl också men jag har tyvärr inte hittat några krav odlade. Har du?
Midsommar är på något sätt ett avstamp till sommaren. Nu är det liksom är på riktigt! Nu gäller det att samla energi till hösten. Vad vill du trä för smultron på ditt strå? Jag vill trä morgondopp i havet, lek på stranden, strosande i gårdsbutiker, besök på mysiga caféer, rosé i kvällssolen, skratt med vänner, besök på Österlen och massor av sommarbus med Linn -på mitt strå. Det blir nog många strån med härliga upplevelser. Varför begränsa sig?
Det händer mycket spännande i vårt liv. Det blir mer och mer tydligt för mig att vi kan påverka så mycket mer än vad vi tror. "Be så ska du få" Är det så? Jag vinklar det lite annorlunda. Ta reda på vad som är din sanning och vad du verkligen vill ha. Öppna dig för att ta emot! (här ligger det tuffaste jobbet, att ta emot det goda livet ger, verkligen ta emot...) Måla upp det du önskar för ditt inre, dofter, färger, smaker, ljud. Gör bilden så tydlig du bara kan. KÄNN KÄNSLAN av att vara där - i det du önskar. Det funkar! Genom övningen bygger du upp din egen energi (höjer den) vilket gör att du drar positiva saker/händelser till dig. Låter det konstigt? Allt är energi! Öppna dig för den tanken. Att älta negativa saker gör energin trög och låg. I det skapas inget positivt. Hitta den platsen inom dig där du känner frid. Låt den känslan få stråla ut i hela kroppen. Fyll på med tankar av tacksamhet och sådant du är glad över. Låt även de känslorna pulsera ut i varenda cell. Nu blir energin lättare och högre. Vilket påverkar positivt på alla områden. Det krävs en del träning och kanske att ett och annat motstånd släpps. Men öva på kära du! It´s worth it!

Dagens inlägg får avslutas med en bild som utstrålar KÄRLEK.

Min dotter Linn och bonusdotter Amanda.
5 kommentarer:

marie jm sa...

Alltid lika härligt o uppiggande att kika in hos dig!!!!!

Anonym sa...

Åh, så härligt att få läsa vad du skriver här - tack så mycket! Jag vet vilken skillnad det gör för mig själv och för andra omkring mig om jag kan skifta från negativa tankar till positiva och som du säger - det går! Skillnaden är helt klart värd all övning för jag övar så ofta jag kan. KRAM från Malin i Malmö.

Heléne sa...

Så fint du skriver och vilken fin bild! Kram och Glad Midsommar! Heléne p.s du får odla egna jordgubbar till nästa år....d.s

Ulrika Forsell sa...

Tack Marie! kram till dig
Ja visst gör det skillnad Malin! :) kram
Ja Heléne det verkar vara enda sättet att få tag på obesprutade gubbar. Ha en härlig midsommar! Kram

Mia sa...

http://www.krav.se/Jordgubbsodlare/