torsdag 5 juli 2012

Lust att blogga!

För tillfället är det så kul att blogga. Massor av ord, upplevelser och bilder som vill delas. Jag bär det med mig under dagen. Reflektera och sorterar vad jag vill dela. Ibland är det något stort och allt som oftast något litet...men som ändå kan vara stort på sitt sätt.
Det blev en super lyckad dag igår med vårt besök. Vi hade några timmar på stranden med bad, hundbad, picnic och prat. Vi avslutade med en improviserad kvällsmat härhemma a lá "Här är mitt kylskåp". Det är sådana där stunder som oftast blir allra bäst. Lite sill kvar sedan midsommar, kalkonkorv och pasta till barnen, lite sparris och avocado. En dag i vänskapens tecken. Vi ses ett par gånger om året men det är alltid bara att ta vid där vi slutade. Samtalen gick från yoga, ayurveda, Bali till pumpodlingar. Det känns som igår fast barnen växer och hundvalparna blivit stora.
"Bäst att ducka" hundarna pussade gladeligen Linn i hela ansiktet.

Barnen hade kul på gården. Linn busade för fullt!

Mina fina vänner Louise och Mi.

Hela gänget!
Jag blir mer och mer kär i Båstad för var dag. En by! som just nu blomstrar på alla sätt. Rosorna står i blom och sprider en underbar doft i små gränder. Det är tennisveckor på gång och snart smockfullt med folk. Det blir kul med lite kändisbesök och champagne men förmodligen lika skönt när lugnet sänker sig igen. Jag gillar omväxling! Men lugnet måste hela tiden vara basen. 
Varför stressar människor så mycket? Behöver vid det? Eller är vi bara med i ekorrhjulet? Kan man kliva av? Jag vill påstå att vi kan det. Jag har på sätt och vis klivit av för många år sedan. När jag började min väg som egen företagare. Då tog jag över ansvaret för mitt egna liv. Det har ju inneburit en hel del andra uppoffringar....Semester vad är det? Semsterersättning finns det? Ledighet och fritid går ihop... Lön den 24:e????  Papper, moms, kvitton, bokföring....MEN jag äger min egen tid och det ger mig frihet. Jag hade lägsta nivå av föräldrar ersättning. Men jag hade en lång tid haft låg inkomst när jag drog igång Be Happy så jag tyckte det var lyxigt att "få" de pengar jag fick. Jag har en man också. Det hade varit tufft om jag varit ensamstående mamma. Sedan behöver "att kliva av" inte innebära att man tjänar mindre pengar. Tvärtom! Men att tillåta sig göra det man älskar, tillåta sig att vara lycklig och se alla oändliga möjligheter som finns. Oftast ger det mer pengar på sista raden. Det kan kännas läskigt att kliva av men det är underbart att få vara sin egen. Vad menar jag med att kliva av? Jag ställer mig själv frågan nu när jag skriver...Jag menar främst att sluta göra saker för att andra vill, för att vi borde och för att det passar sig. Lyssna istället inåt och ta reda på vad DU/JAG vill från hjärtat. Är det att umgås mer med familjen? Ja, men titta då på möjligheten att jobba mindre och kanske istället spara in på dagisavgiften, resorna till jobbet, klädinköp eller något annat. En vän berättade att hon inspirerat sin man att sluta snusa och att inte längre köpa ute luncher utan ta med mat hemifrån. Hon räknade ut att han då skulle spara 1500 kr i månaden. Den summan han behövde för att kunna köpa sig drömbil. Det är smart! Det är att kliva in i möjligheternas land och ur de gamla inkörda spåren och begränsningarna. 
Jag blir mest trött när jag hör människor som rabblar upp allt dom har att göra och suckar över tidspress. Men gör något åt det då! Det är ditt liv och din tid.
Ja så känner jag det. Kanske att du kan hitta något värdefullt i det...om inte annat....Há en lovely kväll!

Kärlek.
3 kommentarer:

Solgården sa...

Tänk att det var genom din blogg som jag fick tillbaka min lust att börja studera om det jag verkligen brinner för och fick känslan som du nämnde i inlägget att göra det hjärtat vill göra. Instämmer het med det du skriver om tiden och hur värdefull den är, att göra det bästa av den och prioritera vad du vill göra med den, då finns det hur mycket tid som helst.
Skulle gärna vilja läsa mer om din utbildning genom Eva F Shinkler, var det bara underbar? :)

Ha en mysig kväll du med
Kram/Sofia

Ulrika Forsell sa...

Så härligt att höra Sofia! Tack att du delar! :) Ja för mig var Evas utbildning bara underbar. Gruppen betyder ju en hel del och vi hade stort utbyte av varandra. Hon startar en ny omgångens sep. Och har även lagt t ett steg. Jag komme gå d två sista stegen. Jag tycker utbildningen är värdefull både för den personliga utvecklingen och för att kunna vägleda andra. Kan bara varmt rekommendera om du känner dig tilltalad av ayurvedan. Varm kram

Solgården sa...

Jag har planer på att gå den till ht, har en dotter på 10 mån så jag tänkte nu medans jag är mammaledig kanske jag kan kombinera just den utb. Åhh jag är så sugen på att komma igång inom ayurvedan och få lära mig mera!